A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más
A klasszikus süteményeket érdemes különféle sütés nélküli sütikkel kombinálni az izgalmas ízek és a vizuális változatosság érdekében. Próbáld ki a legjobb recepteket, amelyeket a finom tiramisu desszert vagy a Raffaello kókuszos praliné ihlettek. A kekszes és zabpelyhes finomságok, de a piskótából készült rumos golyók és a népszerű kekszszalámi aszalt gyümölccsel vagy zselés cukorkával is tökéletes választás.
Tartalomjegyzék
Csokis kosárkák
A csokis kosárkák hagyományos karácsonyi sütemények, amelyek nálunk is nagyon népszerűek. Ez egy csokoládés csemege papírkosárban, melynek alján finom töltelék lapul. Leggyakrabban őrölt dióból, kávéból vagy édesített sűrített tejből készül, amelyet egy réteg finom csokoládé von be. A tetejére dió, drazsé csokoládé, kandírozott gyümölcs, zselécukorka vagy cukorgyöngy dekoráció kerül.
Hozzávalók:
- 50 ml kávé
- 100 g kristálycukor
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 100 g tetszőleges fajta őrölt dió
- 50 g szilárd zsiradék
- 1 teáskanál rum
Elkészítés: a cukrot és a frissen lefőzött kávét rövid ideig forraljuk alacsony lángon, folyamatos keverés mellett. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót (a rum kivételével), és hagyjuk a keveréket rövid ideig forrni, hogy az egyes összetevők összeérjenek. A végén öntsünk bele egy kis rumot ízlés szerint. A keverék lehűlés után használatra kész.
Hozzávalók:
- 1 doboz édesített sűrített tej (397 g)
- 100 g vaj
- 100 g darált dió
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés: főzzük az édesített sűrített tejet előző nap (2 órára teljesen vízbe merítve), majd másnap egy serpenyőben vajjal, darált dióval, porcukorral és vaníliakivonattal forraljuk rövid ideig. Lehűlés után a keverék használatra kész.
Hozzávalók:
- 200 g csokoládé
- 100 g szilárd zsiradék (vagy más zsír)
- 1-2 evőkanál kakaó
Elkészítés: gőz fölött olvasszuk fel a jó minőségű csokoládét, a szilárd zsiradékot és 1-2 evőkanál kakaót, hogy besűrűsödjön a csokoládé öntet. Szilárd zsiradék helyett használhatunk kókuszolajat vagy vajat is.
Öntsünk egy kis csokoládét a papírkosárkák aljára egy kanál segítségével, óvatosan fordítsuk meg a kosárkákat, hogy a csokoládé a falukat is befedje, majd hagyjuk megszilárdulni. Ezután tegyünk beléjük egy kanál tölteléket, és öntsük az olvasztott csokimázat a tetejükre. Miután a csoki kissé megszilárdult, tetszés szerint díszítjük - dióval, csokidrazséval vagy gumicukorral, és hideg helyen tároljuk.
Ha van olyan szerencséd, hogy nem fogynak el azonnal, akár 2 hétig is kibírják a hidegben. Arról viszont ne feledkezz meg, hogy a csokis kosárkákat nem szabad a fagyasztóba tenni, mert a csoki megrepedhet.
Sütés nélküli kekszszalámi
Mit szólnál a sütés nélküli kekszszalámihoz? A gyerekeknek szinte biztosan ízleni fog, a szüleiknek pedig a gyermekkor édes emlékeit idézheti. Az alapja keksz, vaj, szárított gyümölcs és kakaó. A gyerekeknek szánt változatban a rumot kihagyjuk.
Hozzávalók:
- 300 g babpiskóta vagy vajas keksz
- 150 g porcukor
- 150 g puha vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál őrölt dió
- 2 evőkanál apróra vágott szárított gyümölcs
- 1-2 evőkanál rum (opcionális)
- kakaó vagy kókuszreszelék a bevonáshoz
Elkészítés: a babapiskótát vagy vajas kekszeket kisebb darabokra vágjuk, vagy durvára törjük. A porcukrot összekeverjük a kakaóval, a darált dióval, a vajjal, a keksszel és a durvára vágott szárított gyümölccsel. Végül a felnőtt változathoz tehetünk egy kis rumot a tartósítás és a hagyományos karácsonyi illat érdekében. A masszából szalámi alakú tekercset formálunk, kókuszba vagy kakaóba forgatjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük megdermedni. Ezután a kész kekszszalámit fóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, és hűvös helyen 3-5 napig pihentetjük. Tároljuk légmentesen záródó dobozban a hűtőszekrényben, ahol akár 2 hétig eláll.
Tippünk: aszalt gyümölcs helyett apróra vágott zselés cukorkát is tehetünk a sütibe, a kekszszalámit pedig finom csokimázzal is bevonhatjuk.
Raffaello golyók sütés nélkül
A Raffaello praliné által ihletett karácsonyi édességek a kókuszdió, az édesített sűrített tej és a finom mandula kedvelőinek fogják elnyerni a tetszésüket. Könnyű és gyors elkészítésük közkedvelté teszi őket, és viszonylag jó az eltarthatóságuk. Ennek meghosszabbítása érdekében javasoljuk a fagyasztóban való tárolást, ahonnan röviddel fogyasztás előtt elég kivenni őket.
Hozzávalók:
- 180 g kókuszreszelék
- 50 g olvasztott vaj
- 1 doboz édesített sűrített tej (397 g)
- egész mandula (helyettesíthető csokidrazséval vagy mogyoróval)
- kókuszreszelék a bevonáshoz
Elkészítése: egy kanál segítségével összekeverjük a kókuszreszeléket, a langyos olvasztott vajat és az édesített sűrített tejet. A ragacsos masszát egy órára hűtőbe tesszük, majd kézzel kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Rejtsünk minden darabba egy-egy meglepetést mandula formájában, amit mogyoróval vagy csokidrazséval is helyettesíthetünk, ami különösen a gyerekek tetszését fogja elnyerni. Forgassuk be a golyókat kókuszreszelékbe, és helyezzük kis papírkosárkákba. Tároljuk őket a hűtőszekrényben, ahol több hétig is elállnak.
Titkos tipp: magasabb szintre emelheted a keveréket egy kanál tejpor, őrölt nápolyi vagy lemixelt zabpehely hozzáadásával. Azonban ne felejtsd el egyúttal a pluszban hozzáadott mennyiséggel csökkenteni a kókuszreszeléket, mivel túl szárazak lesznek a golyók. Egy kanál mandulalikőr hozzáadásával gazdagíthatod ennek a finomságnak az ízét.
Diós süti (mandula, mogyoró vagy dió) sütés nélkül
Ennek a receptnek az alapja valamilyen tetszés szerint darált dióféle és a vajjal kikevert cukor. Ízesítéshez használj rumot és jó minőségű holland kakaót.
Hozzávalók:
- 160 g puha vaj
- 200 g darált dió (mogyoró vagy mandula)
- 200 g porcukor
- 2 evőkanál rum
- 1 evőkanál kakaó (vagy szentjánoskenyér)
- őrölt dió a beforgatáshoz
Elkészítés: puha vajból, darált dióból, porcukorból, rumból és kakaóból (vagy szentjánoskenyérből) tömör masszát készítünk. A tenyerünkben 1,5-2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, és őrölt dióval bevonjuk. Száraz és hűvös helyen tároljuk, ahol alkoholtartalmuk miatt 2-3 hétig is elállnak.
Csokis ostyából készült golyók kókusz bevonattal
Csokis íz, egy csipetnyi rum és kókusz a felületén – ezek a csokis nápolyi golyók. Kipróbálod őket?
Hozzávalók:
- 5 db csokis nápolyi
- 160 g puha vaj
- 250 g porcukor
- 3 evőkanál rum
- 3 evőkanál tej
- kókuszreszelék a bevonáshoz
Elkészítés: a csokis nápolyit 3 órára a fagyasztóba tesszük, majd reszeljük finomra. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kemény tésztává gyúrjuk. Ezután kis golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Az édességet tároljuk hűtőszekrényben, ahol körülbelül 2 hétig eláll.
Egészségesebb alternatíva zabpehelyből
Bár ez a recept cukrot és vajat is tartalmaz, mégis valamivel egészségesebb, mint a fentiek. Darált keksz vagy sütemény helyett használhatunk rosttal teli zabpelyhet, a méz és aszalt gyümölcsök pedig egyedi ízt biztosítanak.
Hozzávalók:
- 250 g zabpehely
- 125 g puha vaj
- 150 g nádcukor
- ½ teáskanál vaníliakivonat (a vaníliarúd magjait helyettesíthetjük)
- 30 g tetszés szerinti apróra vágott dió
- 30 g apróra vágott aszalt gyümölcs (barack áfonya mazsola stb.)
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál rum
- kakaó/kókuszreszelék/szentjánoskenyér/mandulaliszt/őrölt dió a bevonáshoz
Elkészítés: a zabpelyhet egy serpenyőben, folyamatos kevergetés mellett, szárazon pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen. Keverjük össze a többi hozzávalóval, és dolgozzuk formálható masszává. A tésztát egy órán át hűtőben pihentetjük, majd golyókat formázunk belőle. Végül kókuszreszelékbe, kakaóba vagy darált dióba forgatjuk. A kakaó helyettesíthető szentjánoskenyérrel, ami a csokoládéallergiában szenvedők számára jó alternatíva. Száraz, hűvös helyen tárolva 1-2 hétig is eláll.
Finom tiramisu golyók
Repülj el egy pillanatra a napfényes Olaszországba, és kóstold meg a népszerű tiramisu desszert által ihlette puha golyókat, amelyek már az első harapásnál elvarázsolnak. A kakaó kezdeti keserű íze a szájban pillanatok alatt kávéval és sűrű mascarponéval dúsított édes hullámmá változik.
Hozzávalók:
- 1 hideg eszpresszó (25-35 ml)
- 50 g porcukor
- 1 doboz mascarpone
- 140 g babapiskóta (hosszú)
- kakaó a bevonáshoz
Elkészítése: a cukrot habosra keverjük a mascarponeval, majd hozzáadjuk a kihűlt eszpresszót és az őrölt babapiskótát. Kb. 1,5 cm átmérőjű kisebb golyókat formázunk a tenyerünkben, és bevonjuk őket kakaóporral. Száraz és hűvös helyen tároljuk, ahol körülbelül 4 napig áll el.
Rumos golyó piskótából, kekszből vagy maradék sütiből
Sokan a rumos golyókat tartják a legfinomabb sütés nélküli édességnek. Próbálj ki egy egyszerű receptet őrölt piskótából, dióból és apróra vágott lédús mazsolából.
Hozzávalók:
- 200 g tört babpiskóta és/vagy keksz
- 240 g puha vaj
- 160 g porcukor
- 120 g durvára vágott mazsola
- 5 evőkanál őrölt dió (dió mogyoró vagy mandula)
- 6 evőkanál rum
- 4 evőkanál kakaó
- kókuszreszelék a bevonáshoz
Elkészítés: a babapiskótát, kekszeket vagy a maradék sütit turmixgépben apróra törjük, majd összekeverjük a durvára vágott mazsolával, darált dióval, porcukorral és kakaóval. A száraz hozzávalók összekeverése után hozzáadjuk a rumot és az apró kockákra vágott puha vajat. Ezután kézzel tömör és puha tésztát formázunk belőle. A tésztából tenyérrel egyforma méretű golyókat formázunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezután tegyük őket nagyobb papírkosárkákba. Hideg és száraz helyen körülbelül egy hétig elállnak.
Tippünk: minden golyó közepére tegyünk egy éjszakán át rumba áztatott cseresznyét.