A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos
A méhkas süti sokak által kedvelt sütemény. Népszerűségét – nagyszerű íze és illata mellett - az egyszerű elkészíthetőségének és érdekes megjelenésének köszönheti. Alakjuk szalmából készült méhkaptárokra emlékeztet, amelyeket régen használtak a méhészek. Elkészíthetők dióval vagy anélkül, tojáslikőrrel, kókuszosan, édesített sűrített tejjel vagy tojás nélkül. A lisztérzékenyek kipróbálhatják a gluténmentes változat receptjét, a Sport szelet szerelmesei pedig a vele készült édességet.
Tartalomjegyzék
- Diós méhkas süti tojás nélkül
- Méhkas süti tojáslikőrrel
- Fehér kókuszdiós méhkas süti sűrített tejjel
- Rumos méhkas süti Sport szelettel
- Méhkas süti dió nélkül
- Gluténmentes változat dióval
- Egészséges raw méhkas süti szilvás töltelékkel
- Tippek méhkas süti megtöltéséhez
- Hogyan készül a méhkas süti és hogyan kell megtölteni?
Diós méhkas süti tojás nélkül
Kényeztesd az ízlelőbimbóid ezekkel a finom kakaós-diós méhkas sütikkel. Mivel nem tartalmaznak nyers tojást, így nem fenyegetnek szalmonellózissal, és gyermekek számára is megfelelőek. Készíthetsz mandulás vagy mogyorós változatot is.
Hozzávalók a tésztához:
- 120 g darált dió (mogyoró vagy mandula)
- 40 g puha vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál rum (gyerekeknek gyümölcslevet vagy lekvárt használjunk)
Hozzávalók a pudingos töltelékhez:
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 100 g kristálycukor
- 250 g puha vaj
- 50 ml rum (opcionális)
Szükség lesz még: az alaphoz babapiskótára, porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: a felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk, és rövid időre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémhez a pudingot cukorral megfőzzük, majd miután kihűlt, beleforgatjuk a vajat és a rumot. Az édességet megtöltjük krémmel egy habzsák segítségével, és alátesszük a piskótát.
Méhkas süti tojáslikőrrel
Turbózd fel az egyszerű piskótatésztát a tojáslikőr vagy a rum bódító ízével és illatával. Természetesen az alkoholt hagyd ki a gyerekváltozatból, vagy cseréld ki tejre. Ha viszont azt szeretnéd, hogy a méhkasok kicsit „csípősebbek” legyenek, próbáld ki a likőrös tölteléket.
Hozzávalók a tésztához:
- 160 g darált babapiskóta
- 60 g puha vaj
- 2-3 evőkanál tej
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 70 g darált dió
- rum ízlés szerint (opcionális)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g porcukor 50 g puha vaj 1 evőkanál rum 1 evőkanál tojáslikőr
Szükség lesz még: az alaphoz babapiskótára, porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: az összetört babapiskótát összekeverjük a többi hozzávalóval, és sima tésztává gyúrjuk. Az édességeket megtöltjük a krémmel, és az piskótát az aljára ragasztjuk.
Fehér kókuszdiós méhkas süti sűrített tejjel
A hófehér méhkas süti receptjének fő összetevői a kókuszreszelék és az édesített sűrített tej, amelyeket közvetlenül a konzervdobozból (azaz főzés nélkül) kell felhasználni. Hogy ne ragadjon annyira a tészta az elkészítés során, előtte egy órára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g kókuszreszelék
- 100 g tejpor
- 1 konzerv sűrített tej (400 g)
- 150 g porcukor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 konzerv sűrített tejkaramell (400 g)
- 200 g vaj
Szükség lesz még: az alaphoz babapiskótára, kókuszreszelékre vagy kókuszlisztre a szóráshoz.
Elkészítés: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és elkészítjük a tésztát. A túl ragadós vagy híg masszát kókuszreszelék hozzáadásával szelídítsük meg. Ezután egy órára tegyük a hűtőbe. A méhkas süti formát szórjuk meg kókuszreszelékkel vagy finom kókuszliszttel. Jót tesz neki, ha őrölt mandulát is szórunk mellé, amely kellemesen kiegészíti a kókusz ízét.
A sűrített tejkaramellt vajjal habosra keverjük a krémhez. Ha csak fehér édesített sűrített tej van otthon, próbáljunk meg belőle karamell változatot készíteni.
Helyezzük a bontatlan konzervet egy edénybe, és öntsünk rá annyi vizet, ami teljesen ellepi. Az edény felületének védelme érdekében kibélelhetjük az edény alját egy darab anyaggal. Forraljuk 2 órán át alacsony lángon. Vannak, akik a konzervet kuktába teszik, és körülbelül 40 percig főzik. A víz ebben az esetben is lepje el a konzervet.
Rumos méhkas süti Sport szelettel
Készíts Sport szeletből csábító illatú méhkas sütit, amit mindenki imádni fog!
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g puha vaj
- 80 g összetört keksz
- 4 Sport szelet
- 2 evőkanál kakaó
- rum ízlés szerint (opcionális)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 250 ml tej
- 80 g cukor
- 80 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás puding
Szükség lesz még: babapiskótára az alaphoz, porcukorra vagy kókuszra a szóráshoz.
Elkészítés: a Sport szeleteket egy órára a mélyhűtőbe tesszük, majd finomra reszeljük őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és homogén masszát készítünk.
Méhkas süti dió nélkül
A dióallergiában szenvedők számára az egyik legnehezebb időszak a karácsony. A legtöbb karácsonyi sütirecept alapja a dió és a kókusz, ami kész rémálom az allergiások számára. Ne ess kétségbe, és próbáld ki ezt a receptet, és nem kell lemondanod a méhkas süti élvezetéről.
Hozzávalók a tésztához:
- 160 g összetört babapiskóta vagy linzer tészta
- 160 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál rum
Hozzávalók a töltelékhez:
- 70 g porcukor
- 80 g puha vaj
- 1 tojássárgája
- rum ízlés szerint (opcionális)
Szükség lesz még: babapiskótára az alaphoz és porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: az összes hozzávaló összekeverésével elkészítjük a tésztát. Utána hűtőbe tesszük megdermedni, hogy jól formázható legyen. A krémhez a tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a cukorral és a rummal. Ezután megtöltjük a sütiket krémmel, és lezárjuk őket egy egész babapiskótával.
Legjobb karácsonyi süti receptek Mi az advent és mi a jelentése?
Gluténmentes változat dióval
Ezt a gluténmentes édességet nem lehet megkülönböztetni a klasszikus változattól. A tészta jó állaga a gluténmentes babapiskótáknak köszönhető, amelyek ugyanúgy viselkednek, mint a glutént tartalmazók. Ráadásul az édesség nyers tojás nélkül készült.
Hozzávalók a tésztához:
- 170 g zúzott gluténmentes babapiskóta vagy keksz
- 50 g porcukor
- 40 g puha vaj
- 70 g darált dió
- 1 kanál kakaó
- 2 evőkanál rum (gyermekeknek tejjel helyettesíthető)
- 2 evőkanál tej (lehet növényi alapú is)
Hozzávalók a pudingkrémhez:
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 100 g kristálycukor
- 250 g vaj
- 50 ml rum (opcionális)
Szükség lesz még: gluténmentes babapiskótára vagy kekszre az alaphoz, porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: a felsorolt hozzávalókból tömör tésztát készítünk. Ha túl ragacsosnak tűnik, adjunk hozzá darált diót. Utána hűtőbe tesszük dermedni. A pudingkrémet úgy készítjük el, hogy a rumot és a puha vajat a kihűlt, cukorral együtt főzött pudingba keverjük. A lyukakat habzsák segítségével töltsük meg a krémmel, és gluténmentes babapiskótára rögzítsük a méhkasok alját úgy, hogy a babapiskóták egyenes felükkel legyenek lefelé.
Egészséges raw méhkas süti szilvás töltelékkel
Az ünnepi lakoma alatt ne köss kompromisszumokat az egészséges táplálkozás iránti elvárásaid illetően, és kezdd a raw méhkas süti készítésével, amely a klasszikus karácsonyi süti különleges alternatívája.
Hozzávalók a tésztához:
- 140 g friss bio datolya
- 60 g bio dió vagy kesudió
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 marék aszalt szilva 2 evőkanál szilva szirup 5 evőkanál őrölt mák
Szükség lesz még: aszalt bio kajszibarackra (kénezetlen) vagy gyümölcsaszalóban szárított bio banánra az alaphoz, szűz kókuszolajra a forma kikenéséhez, vagy szentjánoskenyérre a bevonásához.
Elkészítés: a datolyát és a diót sima masszává turmixoljuk, ami nem lehet túl ragadós. A töltelékhez hozzákeverjük az aszalt szilvát őrölt mákkal és szilvasziruppal. Formázzuk, megtöltjük, és babapiskóta helyett egy aszalt sárgabarackot vagy szelet banánt ragasztunk az aljára.
Tipp: ebből a receptből kihagyhatod a tölteléket, vagy használhatod a kedvenc dióvajad
Tippek méhkas süti megtöltéséhez
A méhkas sütik megtöltésére leggyakrabban dzsemet és lekvárt használnak. A legnépszerűbb ízek a ribizli, cseresznye, eper és sárgabarack. Készíthetünk bele krémet is, de az ne legyen túl folyékony vagy túl kemény, hogy könnyen tölthető legyen habzsákkal. A legnépszerűbb töltelékek a következők:
- Tojássárgája krém – 2 tojássárgáját, 5 evőkanál rumot, 180 g puha vajat és 40 g porcukrot alaposan összeverünk. A töltelék más összetevőkkel ízesíthető, mint például őrölt kávé, őrölt dió, kakaó vagy finomra reszelt csokoládé.
- Vaníliakrém – 1 csomag vaníliás puding és 30 g kristálycukor tartalmát forraljuk fel 250 ml tejben. Kihűlés után a pudingot felverjük 60 g puha vajjal. Adjunk hozzá vanília kivonatot vagy magvakat az ízért.
- Rumos krém – 80 g porcukrot, 100 g puha vajat és rumot ízlés szerint keverjünk össze
- Likőrös töltelék – 250 ml tojáslikőrt 50 ml tejjel és 50 g pudinggal felverünk, amit hidegen (azaz főzés nélkül) habverővel vagy robotgépben elkészítünk. A tölteléket sűríthetjük egy kanál tejporral, kókuszdióval, cukrozott sűrített tejjel, darált dióval, keksszel vagy egy darab puha vajjal. Ízesíthetjük egy teáskanál rummal is.
- Gyümölcsös töltelék – Keverjünk össze 100 g kandírozott cseresznyét, 2 evőkanál meggylekvárt, 1 kanál vizet és rumot. A gyümölcskrémet úgy is elkészíthetjük, hogy 150 g vajat 140 g porcukorral felverünk, majd fokozatosan hozzákeverünk 4 kanál gyümölcslevet.
- Sűrített tej töltelék – Ezt a krémet 120 g puha vaj, 2 kanál rum és 80 g porcukor felverésével kapod, amihez végül kanalanként hozzáadod az édesített sűrített tejet.
Hogyan készül a méhkas süti és hogyan kell megtölteni?
- A kihűlt masszából kiveszünk egy darabot, és a kezünkben kb. 1,5 cm átmérőjű golyót formázunk belőle.
- A golyót forgassuk meg porcukorban, darált dióban, kókuszreszelékben, finom mandulában vagy kókuszlisztben, hogy ne ragadjon a formához. Ezután ujjal belenyomkodjuk a zárt méhkas süti formába, és simítsuk végig a szélesebb szélén.
- Ujjal vagy egy fakanál keskeny nyelével, vagy a forma másik részével, amely egyes modellek részét képezi, lyukat készítünk a masszába. Nem lehet túl mély, hogy ne sértse meg a tésztát a forma felső részében.
- Töltsük meg a lyukat lekvárral vagy tejszínnel. Ezt a legjobb egy habzsákkal tenni, amivel precíz és tiszta munkavégzés érhető el anélkül, hogy a töltelék és a massza szélei elkenődnének.
- Óvatosan nyissuk ki a formát, vagy billentsük ki belőle a tésztát (forma típusától függően).
- Ragasszunk az aljára egy linzer kört vagy egy egész babapiskótát (egyenes oldalával lefelé).
- A kész sütit bármivel megszórva díszíthetjük, vagy csokoládébevonatba márthatjuk.
- A kész méhkas sütiket tányérra vagy tálcára tesszük és hideg helyen tároljuk. A krémet részben magába szívja a babapiskóta, így a süti összeáll anélkül, hogy szétválna.