A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos
A méhkas süti sokak által kedvelt sütemény. Népszerűségét – nagyszerű íze és illata mellett - az egyszerű elkészíthetőségének és érdekes megjelenésének köszönheti. Alakjuk szalmából készült méhkaptárokra emlékeztet, amelyeket régen használtak a méhészek. Elkészíthetők dióval vagy anélkül, tojáslikőrrel, kókuszosan, édesített sűrített tejjel vagy tojás nélkül. A lisztérzékenyek kipróbálhatják a gluténmentes változat receptjét, a Sport szelet szerelmesei pedig a vele készült édességet.


Tartalomjegyzék
- Diós méhkas süti tojás nélkül
- Méhkas süti tojáslikőrrel
- Fehér kókuszdiós méhkas süti sűrített tejjel
- Rumos méhkas süti Sport szelettel
- Méhkas süti dió nélkül
- Gluténmentes változat dióval
- Egészséges raw méhkas süti szilvás töltelékkel
- Tippek méhkas süti megtöltéséhez
- Hogyan készül a méhkas süti és hogyan kell megtölteni?

Diós méhkas süti tojás nélkül
Kényeztesd az ízlelőbimbóid ezekkel a finom kakaós-diós méhkas sütikkel. Mivel nem tartalmaznak nyers tojást, így nem fenyegetnek szalmonellózissal, és gyermekek számára is megfelelőek. Készíthetsz mandulás vagy mogyorós változatot is.
Hozzávalók a tésztához:
- 120 g darált dió (mogyoró vagy mandula)
- 40 g puha vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál rum (gyerekeknek gyümölcslevet vagy lekvárt használjunk)
Hozzávalók a pudingos töltelékhez:
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 100 g kristálycukor
- 250 g puha vaj
- 50 ml rum (opcionális)
Szükség lesz még: az alaphoz babapiskótára, porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: a felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk, és rövid időre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémhez a pudingot cukorral megfőzzük, majd miután kihűlt, beleforgatjuk a vajat és a rumot. Az édességet megtöltjük krémmel egy habzsák segítségével, és alátesszük a piskótát.

Méhkas süti tojáslikőrrel
Turbózd fel az egyszerű piskótatésztát a tojáslikőr vagy a rum bódító ízével és illatával. Természetesen az alkoholt hagyd ki a gyerekváltozatból, vagy cseréld ki tejre. Ha viszont azt szeretnéd, hogy a méhkasok kicsit „csípősebbek” legyenek, próbáld ki a likőrös tölteléket.
Hozzávalók a tésztához:
- 160 g darált babapiskóta
- 60 g puha vaj
- 2-3 evőkanál tej
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 70 g darált dió
- rum ízlés szerint (opcionális)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g porcukor 50 g puha vaj 1 evőkanál rum 1 evőkanál tojáslikőr
Szükség lesz még: az alaphoz babapiskótára, porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: az összetört babapiskótát összekeverjük a többi hozzávalóval, és sima tésztává gyúrjuk. Az édességeket megtöltjük a krémmel, és az piskótát az aljára ragasztjuk.

Fehér kókuszdiós méhkas süti sűrített tejjel
A hófehér méhkas süti receptjének fő összetevői a kókuszreszelék és az édesített sűrített tej, amelyeket közvetlenül a konzervdobozból (azaz főzés nélkül) kell felhasználni. Hogy ne ragadjon annyira a tészta az elkészítés során, előtte egy órára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g kókuszreszelék
- 100 g tejpor
- 1 konzerv sűrített tej (400 g)
- 150 g porcukor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 konzerv sűrített tejkaramell (400 g)
- 200 g vaj
Szükség lesz még: az alaphoz babapiskótára, kókuszreszelékre vagy kókuszlisztre a szóráshoz.
Elkészítés: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és elkészítjük a tésztát. A túl ragadós vagy híg masszát kókuszreszelék hozzáadásával szelídítsük meg. Ezután egy órára tegyük a hűtőbe. A méhkas süti formát szórjuk meg kókuszreszelékkel vagy finom kókuszliszttel. Jót tesz neki, ha őrölt mandulát is szórunk mellé, amely kellemesen kiegészíti a kókusz ízét.
A sűrített tejkaramellt vajjal habosra keverjük a krémhez. Ha csak fehér édesített sűrített tej van otthon, próbáljunk meg belőle karamell változatot készíteni.
Helyezzük a bontatlan konzervet egy edénybe, és öntsünk rá annyi vizet, ami teljesen ellepi. Az edény felületének védelme érdekében kibélelhetjük az edény alját egy darab anyaggal. Forraljuk 2 órán át alacsony lángon. Vannak, akik a konzervet kuktába teszik, és körülbelül 40 percig főzik. A víz ebben az esetben is lepje el a konzervet.

Rumos méhkas süti Sport szelettel
Készíts Sport szeletből csábító illatú méhkas sütit, amit mindenki imádni fog!
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g puha vaj
- 80 g összetört keksz
- 4 Sport szelet
- 2 evőkanál kakaó
- rum ízlés szerint (opcionális)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 250 ml tej
- 80 g cukor
- 80 g puha vaj
- 1 csomag vaníliás puding
Szükség lesz még: babapiskótára az alaphoz, porcukorra vagy kókuszra a szóráshoz.
Elkészítés: a Sport szeleteket egy órára a mélyhűtőbe tesszük, majd finomra reszeljük őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és homogén masszát készítünk.

Méhkas süti dió nélkül
A dióallergiában szenvedők számára az egyik legnehezebb időszak a karácsony. A legtöbb karácsonyi sütirecept alapja a dió és a kókusz, ami kész rémálom az allergiások számára. Ne ess kétségbe, és próbáld ki ezt a receptet, és nem kell lemondanod a méhkas süti élvezetéről.
Hozzávalók a tésztához:
- 160 g összetört babapiskóta vagy linzer tészta
- 160 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál rum
Hozzávalók a töltelékhez:
- 70 g porcukor
- 80 g puha vaj
- 1 tojássárgája
- rum ízlés szerint (opcionális)
Szükség lesz még: babapiskótára az alaphoz és porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: az összes hozzávaló összekeverésével elkészítjük a tésztát. Utána hűtőbe tesszük megdermedni, hogy jól formázható legyen. A krémhez a tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a cukorral és a rummal. Ezután megtöltjük a sütiket krémmel, és lezárjuk őket egy egész babapiskótával.
Legjobb karácsonyi süti receptek Mi az advent és mi a jelentése?

Gluténmentes változat dióval
Ezt a gluténmentes édességet nem lehet megkülönböztetni a klasszikus változattól. A tészta jó állaga a gluténmentes babapiskótáknak köszönhető, amelyek ugyanúgy viselkednek, mint a glutént tartalmazók. Ráadásul az édesség nyers tojás nélkül készült.
Hozzávalók a tésztához:
- 170 g zúzott gluténmentes babapiskóta vagy keksz
- 50 g porcukor
- 40 g puha vaj
- 70 g darált dió
- 1 kanál kakaó
- 2 evőkanál rum (gyermekeknek tejjel helyettesíthető)
- 2 evőkanál tej (lehet növényi alapú is)
Hozzávalók a pudingkrémhez:
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 100 g kristálycukor
- 250 g vaj
- 50 ml rum (opcionális)
Szükség lesz még: gluténmentes babapiskótára vagy kekszre az alaphoz, porcukorra a szóráshoz.
Elkészítés: a felsorolt hozzávalókból tömör tésztát készítünk. Ha túl ragacsosnak tűnik, adjunk hozzá darált diót. Utána hűtőbe tesszük dermedni. A pudingkrémet úgy készítjük el, hogy a rumot és a puha vajat a kihűlt, cukorral együtt főzött pudingba keverjük. A lyukakat habzsák segítségével töltsük meg a krémmel, és gluténmentes babapiskótára rögzítsük a méhkasok alját úgy, hogy a babapiskóták egyenes felükkel legyenek lefelé.

Egészséges raw méhkas süti szilvás töltelékkel
Az ünnepi lakoma alatt ne köss kompromisszumokat az egészséges táplálkozás iránti elvárásaid illetően, és kezdd a raw méhkas süti készítésével, amely a klasszikus karácsonyi süti különleges alternatívája.
Hozzávalók a tésztához:
- 140 g friss bio datolya
- 60 g bio dió vagy kesudió
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 marék aszalt szilva 2 evőkanál szilva szirup 5 evőkanál őrölt mák
Szükség lesz még: aszalt bio kajszibarackra (kénezetlen) vagy gyümölcsaszalóban szárított bio banánra az alaphoz, szűz kókuszolajra a forma kikenéséhez, vagy szentjánoskenyérre a bevonásához.
Elkészítés: a datolyát és a diót sima masszává turmixoljuk, ami nem lehet túl ragadós. A töltelékhez hozzákeverjük az aszalt szilvát őrölt mákkal és szilvasziruppal. Formázzuk, megtöltjük, és babapiskóta helyett egy aszalt sárgabarackot vagy szelet banánt ragasztunk az aljára.
Tipp: ebből a receptből kihagyhatod a tölteléket, vagy használhatod a kedvenc dióvajad

Tippek méhkas süti megtöltéséhez
A méhkas sütik megtöltésére leggyakrabban dzsemet és lekvárt használnak. A legnépszerűbb ízek a ribizli, cseresznye, eper és sárgabarack. Készíthetünk bele krémet is, de az ne legyen túl folyékony vagy túl kemény, hogy könnyen tölthető legyen habzsákkal. A legnépszerűbb töltelékek a következők:
- Tojássárgája krém – 2 tojássárgáját, 5 evőkanál rumot, 180 g puha vajat és 40 g porcukrot alaposan összeverünk. A töltelék más összetevőkkel ízesíthető, mint például őrölt kávé, őrölt dió, kakaó vagy finomra reszelt csokoládé.
- Vaníliakrém – 1 csomag vaníliás puding és 30 g kristálycukor tartalmát forraljuk fel 250 ml tejben. Kihűlés után a pudingot felverjük 60 g puha vajjal. Adjunk hozzá vanília kivonatot vagy magvakat az ízért.
- Rumos krém – 80 g porcukrot, 100 g puha vajat és rumot ízlés szerint keverjünk össze
- Likőrös töltelék – 250 ml tojáslikőrt 50 ml tejjel és 50 g pudinggal felverünk, amit hidegen (azaz főzés nélkül) habverővel vagy robotgépben elkészítünk. A tölteléket sűríthetjük egy kanál tejporral, kókuszdióval, cukrozott sűrített tejjel, darált dióval, keksszel vagy egy darab puha vajjal. Ízesíthetjük egy teáskanál rummal is.
- Gyümölcsös töltelék – Keverjünk össze 100 g kandírozott cseresznyét, 2 evőkanál meggylekvárt, 1 kanál vizet és rumot. A gyümölcskrémet úgy is elkészíthetjük, hogy 150 g vajat 140 g porcukorral felverünk, majd fokozatosan hozzákeverünk 4 kanál gyümölcslevet.
- Sűrített tej töltelék – Ezt a krémet 120 g puha vaj, 2 kanál rum és 80 g porcukor felverésével kapod, amihez végül kanalanként hozzáadod az édesített sűrített tejet.


Hogyan készül a méhkas süti és hogyan kell megtölteni?
- A kihűlt masszából kiveszünk egy darabot, és a kezünkben kb. 1,5 cm átmérőjű golyót formázunk belőle.
- A golyót forgassuk meg porcukorban, darált dióban, kókuszreszelékben, finom mandulában vagy kókuszlisztben, hogy ne ragadjon a formához. Ezután ujjal belenyomkodjuk a zárt méhkas süti formába, és simítsuk végig a szélesebb szélén.
- Ujjal vagy egy fakanál keskeny nyelével, vagy a forma másik részével, amely egyes modellek részét képezi, lyukat készítünk a masszába. Nem lehet túl mély, hogy ne sértse meg a tésztát a forma felső részében.
- Töltsük meg a lyukat lekvárral vagy tejszínnel. Ezt a legjobb egy habzsákkal tenni, amivel precíz és tiszta munkavégzés érhető el anélkül, hogy a töltelék és a massza szélei elkenődnének.
- Óvatosan nyissuk ki a formát, vagy billentsük ki belőle a tésztát (forma típusától függően).
- Ragasszunk az aljára egy linzer kört vagy egy egész babapiskótát (egyenes oldalával lefelé).
- A kész sütit bármivel megszórva díszíthetjük, vagy csokoládébevonatba márthatjuk.
- A kész méhkas sütiket tányérra vagy tálcára tesszük és hideg helyen tároljuk. A krémet részben magába szívja a babapiskóta, így a süti összeáll anélkül, hogy szétválna.
További inspirációk a számodra

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

Egészséges étrend télre

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

Hogyan főzz rizst

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Különleges receptek grillezéshez

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Hogyan készítsd el a káposztát?

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez

Vendégváró ételek Halloweenre: 15+ boszorkányujj, muffin és más recept

Hogyan erősítsd saját és gyermekeid immunrendszerét? Ne csak a nagymama tanácsaira hallgass

Mi a farsang és milyen hagyományok fűződnek hozzá?

Ausztria legjobb síterepei: fedezd fel az Alpok gyöngyszemeit

Téli kreatív ötletek gyerekeknek: iglu, papír hópelyhek és sok más

Minden a síeléshez

Hygge életérzés: több, mint gyertyák és dekoráció

Élvezd a sífutást

Vedd fel a hótalpat!

Hogyan vágj bele a jégfürdőzésbe? Ismered a megfelelő módszereket és a 7 leggyakoribb hibát?

Kreatív ajándékcsomagolás: könyvektől a kerékpárig

A tél új dimenziója: a snowboardozás szabadsága

Bevezetés a túrasíelés világába

Fedezd fel a téli túrázás varázsát

Gyerekekkel a havas hegyekbe

Hova utazzunk decemberben, hogy elmeneküljünk a hideg elől? Meríts ihletet utazási tippjeinkből

Mit csinálj a gyerekekkel télen?

Téli kuckózás: 9+1 ötlet a tökéletes kikapcsolódáshoz

A legjobb karácsonyi filmek: 6 TOP tipp szerkesztőinktől

Adventi koszorú készítés: mi a jelentése és mivel díszítsük?

Adventi naptár készítése: DIY és mit tegyünk bele gyerekeknek

Élvezd az ünnepek minden percét

Felejtsd el a téli szürkeséget – menj nyaralni februárban!

Hova utazzunk januárban? Élvezd az év elejét a tenger mellett

Hová utazzunk télen? A tengerhez, ahol javában tombol a nyár!

Idén tartsd be az újévi fogadalmad!

Mi az advent és mikor van idén advent első vasárnapja?

Nemzetközi nőnap: Honnan ered, és milyen ajándékoknak örül egy nő a legjobban?

Tedd a Valentin-napot feledhetetlenné: kreatív ötletek, amiket mindketten szeretni fogtok
