A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A legjobb linzer receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek
Reggel a kávé mellé, ebéd után édességként, és az esti karácsonyi mesenézés közben is tökéletesek. A lekváros linzerkarikákat és a különféle linzerformákat mindenki imádja, kilószámra fogynak. Meríts ihletet receptjeinkből, és süss klasszikus, tönkölybúzából készült, sötét kakaós vagy gluténmentes rizslisztes változatokat. Érdemes kipróbálni a félig csokiba mártott, habzsákból formázott omlós kifliket is, amelyek könnyű, kevert tésztából készülnek.
A legjobb klasszikus linzer, pont úgy, mint a nagyinál
A linzer annyira finom, hogy nemcsak karácsonykor, hanem az év bármely szakában szívesen majszoljuk. A kicsi formákat vajas, tojássárgás, omlós tésztából szaggatják, majd sütés után lekvárral ragasztják össze. A legkedveltebb töltelék a baracklekvár: savanykás íze tökéletesen ellensúlyozza a tészta édességét. De a kékáfonyás, meggyes és epres változat is sokak kedvence, így a töltelékek sokfélesége miatt rengeteg módon elkészíthető.
És hogy milyen formákat érdemes kiszúrni? Nagyon szépen mutatnak a klasszikus szívek, csillagok vagy a jól ismert kör alakú linzerek. Arra figyelj, hogy minden formából ugyanannyi „lyukas” és „egyben lévő” darabot süss, hogy szépen össze lehessen őket ragasztani.
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 120 g porcukor
- 250 g puha vaj (vagy margarin)
- 4 tojássárgája
- 1 citrom héja
- vaníliás cukor, vaníliarúd mag vagy vaníliakivonat
- lekvár és/vagy dzsem a ragasztáshoz
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókból, a citromhéjból és a puha vajból tésztát készítünk.
- A tésztához hozzáadjuk a tojássárgáját, és simára, nem ragadósra gyúrjuk.
- 2 részre osztjuk, fóliába csomagolva egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
- Formázás előtt 10 perccel vegyük ki a tésztát a hűtőből, hogy a benne lévő vaj kissé megpuhuljon, így könnyebben nyúlik majd a tészta.
- A tésztát 3 mm vastag lappá nyújtjuk, és tetszőleges formákat vágunk ki belőle.
- A linzer kekszeket 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Közvetlenül sütés után a tészta még puha, ezért pihentessük egy kicsit a tepsiben, hogy megdermedjen.
A legjobb házi karácsonyi sütik receptjei A legjobb fonott kalács recept
Azonnal puha linzer? Már sütheted is!
Minden linzernek kell egy kis idő, hogy a lekvártól igazán megpuhuljon. Ha azonban idén nincs kedved kivárni ezt a folyamatot, próbáld ki ezt a receptet: ezek a linzerek már sütés után is rögtön omlósak.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 3 tojássárgája
- 100 g porcukor
- 250 g puha vaj (vagy margarin)
- 1/2 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál citromlé és/vagy rum (ízlés szerint)
- 1 vaníliarúd
- lekvár és/vagy dzsem a ragasztáshoz
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat a citrom héjával összekeverjük.
- A tésztához hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a tojássárgát és a citromlevet, esetleg egy kis rumot.
- Sima és nem ragadós tésztát készítünk, fóliába csomagolva legalább egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Belisztezett nyújtódeszkán nyújtsunk ki 3 mm vastag lappá és szaggassunk ki belőle tetszőleges formákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 160°C-on kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mire van szükség a linzer sütéséhez?
Egy konyhai robotgép jó szolgálatot tesz: segítségével pillanatokon belül elkészíthetsz bármilyen tésztát. Szükséged lesz egy szilikonból vagy fából készült konyhai sodrófára, alacsony falú tepsire, konyhai mérlegre, és jól jöhet az állítható élmagasságú sodrófa is, amely garantálja a tészta egyenletes vastagságát.
Hogyan válassz konyhai robotgépet? Mit szimbolizál az advent?
Gluténmentes linzer, nem csak lisztérzékenyeknek
A gluténérzékenyek is szeretnék kivenni a részüket a karácsonyi kényeztetésből, és rizslisztből készült, omlós linzertésztás aprósüteményekkel édesíteni az ünnepet.
Hozzávalók:
- 500 g rizsliszt
- 250 g puha vaj
- 150 g porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál citromhéj
- vanília kivonat
- lekvár és/vagy dzsem a ragasztáshoz
Elkészítés:
- Az összes hozzávalóból sima tésztát készítünk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A tésztát a klasszikus módon 3 mm vastag lappá nyújtjuk, majd kiszaggatjuk kedvenc formáinkat.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 °C-on kb. 15 percig sütjük.
Tönkölylisztes linzer
Messziről elkerülöd a fehér lisztet? Ebben az esetben próbáld ki a tönkölybúza lisztből készült változatot, ami után mind a tíz ujjad megnyalod!
Hozzávalók:
- 500 g tönkölyliszt
- 250 g puha vaj
- 250 g porcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál citromhéj
- vanília kivonat
- lekvár és/vagy dzsem a ragasztáshoz
Elkészítés:
- A puha vajat a cukorral összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat, a tojást és a vaníliakivonatot. Ezután az átszitált sima lisztet bedolgozzuk a keverékbe.
- A kész sima tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább egy órát a hűtőben pihentetjük.
- A tésztát lisztezett felületen 3 mm vastag lappá nyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 °C-on, kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kihűlés után ragasszuk össze őket.
Omlós kakaós linzer a csokoládé szerelmeseinek
A kakaós linzer tésztát semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint a klasszikus light változatot. Ha a keserűbb ízt kedveled, liszt helyett adj hozzá több kakaót, vagy fordítva - lisztet kakaó helyett, ha nem szereted annyira a keserűbb ízt.
Hozzávalók:
- 170 g puha vaj
- 250 g liszt
- 90 g porcukor
- 80 g őrölt mandula
- 3 evőkanál jó minőségű kakaó
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 tojássárgája
- egy csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
- A lisztet, a cukrot, az őrölt mandulát, a kakaót, a fahéjat és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a tojássárgáját.
- A kész sima tésztát fóliába tesszük, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
- Nyújtódeszkán 3 mm vastag lappá nyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk ki belőle.
- 160°C-on kb. 8 percig sütjük.
- A kihűlt darabokat lekvárral összeragasztjuk.
Tipp: A málna, cseresznye, meggy, narancs, mandarin, körte és eper íze tökéletesen passzol a csokoládéhoz és a kakaóhoz. Ezért részesítsd előnyben ezeket a lekvárokat és dzsemeket. Egy csepp rumot is keverhetsz a lekvárba, hogy jellegzetes karácsonyi aromát kapj. Remek alternatíva a sós karamellás töltelék, amit úgy készíthetsz el, hogy egy serpenyőben kevés vízzel kristálycukrot karamellizálsz, tejszínnel lágyítod (a tűzről levéve) és sópehellyel ízesíted.
Kinyomós keksz
A kinyomós kekszek gyönyörű látványt nyújtanak, és garantáltan feldobják az ünnepi asztalt. Bár az elkészítésük kicsit időigényesebb, mint a klasszikus szaggatott változaté, a fáradozásod biztosan örömet szerez nemcsak a vendégeknek, hanem neked is. Öröm lesz rájuk nézni!
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 250 g puha vaj
- 280 g liszt
- 80 g porcukor
- 1 citrom héja
- néhány csepp rum
- vanília kivonat és/vagy magvak a vaníliarúdból
- 150 g étcsokoládé és egy kanál kókuszolaj a mázhoz
Elkészítés:
- A puha vajat porcukorral habbá keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkészítjük a tésztát.
- Az összedolgozott tésztát cukrászzacskóba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk tekercs- vagy kör formákban.
- A kekszeket 170 °C-on aranybarnára sütjük.
- A csokoládét a kókuszolajjal felolvadni hagyjuk gőz felett.
- Miután a kekszek kihűltek, bevonjuk őket lekvárral, és mindkét végüket az olvasztott csokoládéba mártjuk.
További inspirációk a számodra
Hangolódj rá az ünnepekre!
Mi az advent és mikor van idén advent első vasárnapja?
Adventi naptár készítése: DIY és mit tegyünk bele gyerekeknek
A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?
A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán
Adventi koszorú készítés: mi a jelentése és mivel díszítsük?
Hová utazzunk télen? A tengerhez, ahol javában tombol a nyár!
Hova utazzunk decemberben, hogy elmeneküljünk a hideg elől? Meríts ihletet utazási tippjeinkből
Hova utazzunk januárban? Élvezd az év elejét a tenger mellett
Újévi fogadalmak: a 7 leggyakoribb elhatározás (és hogyan tartsd be őket)
Ausztria legjobb síterepei: fedezd fel az Alpok gyöngyszemeit
Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly
Kreatív ajándékcsomagolás: könyvektől a kerékpárig
Idén sem változom, és jól van ez így!
A legjobb karácsonyi filmek: 6 TOP tipp szerkesztőinktől
A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos
Egészséges étrend télre
A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más
Téli kreatív ötletek gyerekeknek: iglu, papír hópelyhek és sok más
Minden a síeléshez
Hygge életérzés: több, mint gyertyák és dekoráció
A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból
Élvezd a sífutást
Mi a farsang és milyen hagyományok fűződnek hozzá?
Vedd fel a hótalpat!
Hogyan vágj bele a jégfürdőzésbe? Ismered a megfelelő módszereket és a 7 leggyakoribb hibát?
A tél új dimenziója: a snowboardozás szabadsága
Bevezetés a túrasíelés világába
Fedezd fel a téli túrázás varázsát
Gyerekekkel a havas hegyekbe
Mit csinálj a gyerekekkel télen?
Téli kuckózás: 9+1 ötlet a tökéletes kikapcsolódáshoz
Felejtsd el a téli szürkeséget – menj nyaralni februárban!
Nemzetközi nőnap: Honnan ered, és milyen ajándékoknak örül egy nő a legjobban?
Tedd a Valentin-napot feledhetetlenné: kreatív ötletek, amiket mindketten szeretni fogtok
Valentin-napi ajándékok, amelyekkel különlegessé teheted a napot
Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő
Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan
A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)
Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?
Alma befőzése réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek - cukor nélkül is elkészíthető!
Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!
Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban
Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?
Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül
Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!
Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?
Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához
Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket
Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek
Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás
A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is
Hogyan főzzünk hajdinát?
Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen
Hogyan főzz rizst
Jegeskávé receptek házilag
Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek
Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal
Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?
Uborka eltevése sütőben, mosogatógépben vagy fazékban – és hogyan készíthetsz savanyúságot dunsztolás nélkül?
Köretek, amiket nem lehet megunni
Különleges receptek grillezéshez
Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság
A kávé tárolása és a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetsz
A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez
Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept
Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz
Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden
Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen
Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept
Hogyan készítsd el a káposztát?
Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz
Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel
A kedvenc saslik receptjeink
Cappuccino vagy latte – melyik illik jobban hozzád?
Élvezd a szüretet otthon - 4 ötlet, hogyan csináld stílusosan
Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más
Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt
Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?
Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért
Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben
Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?
Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?
A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek
Tippek hangulatos nyári piknikekhez