A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is
Frissítsd fel magad egészséges, házi készítésű fagylalttal fagyasztott eperből. Összegyűjtöttük neked a négy legjobb receptet, amelyekből pár perc alatt mennyei eperfagyit készíthetsz túróval, joghurttal, tejszínnel vagy mascarponéval. Ráadásul még fagylaltkészítő gépre sem lesz szükséged. Egy jó turmixgép vagy konyhai robotgép is megteszi.



Házi eperfagyi túróval
Hozzávalók (4 adag):
- 350 g fagyasztott eper
- 250 g félzsíros túró
- 100 ml tejszínhab
- 2 evőkanál méz (helyettesíthető cukorral vagy agávé sziruppal)
- citromlé ízlés szerint
A fagyasztott epret a túróval együtt simára turmixoljuk. A tejszínt felverjük, és ízlés szerint adjunk hozzá mézet, cukrot vagy szirupot. A végén meglocsolhatjuk citromlével. Az elkészült keveréket öntsd a jégkrémformákba vagy az egészet egy formába, és hagyd megdermedni a fagyasztóban. Nagyobb tálban érdemes rendszeresen megkeverni a fagylaltot, amíg dermed, hogy krémes állagot kapjon.
Tipp: a házi túrós eperfagyit egészségesebbé teheted, ha a tejszínt tejjel, a cukrot pedig banánnal helyettesítheted.

Joghurtos eperfagyi
Hozzávalók (4 adag):
- 4 csésze fagyasztott eper
- ½ csésze natúr joghurt
- 3 kanál méz (agávé sziruppal vagy cukorral helyettesíthetjük)
- 1 evőkanál citromlé
Öntsük a fagyasztott epret, a natúr joghurtot, a mézet és a citromlevet a turmixgépbe, és aprítsuk körülbelül 5 percig. Ezután az eperkeveréknek krémes állagúnak kell lennie. A kész fagylalt azonnal tálalható, vagy fagyasztóban tárolható (maximum egy hónapig), és fokozatosan fogyasztható. Jó étvágyat!
Tipp: fagyás után nagyobb fagyott víz kristályok képződnek a fagylaltban, így elveszti a lágyságát és krémességét. Ha jobban szeretnéd élvezni, mindig csak az aktuális adagot készítsd el, és kerüld a fagyasztót. De ha azt szeretnénk, hogy mindig legyen otthon fagylalt, fél-egy óra fagyasztás után össze kell keverni, és vissza kell tenni a fagyasztóba, és ezt legalább háromszor meg kell ismételni.

Tejszínes eperfagyi házilag
Hozzávalók (4 adag):
- 500 g fagyasztott eper
- 1 csésze tejföl
- max. 100 ml tej
- 2-3 evőkanál cukor (helyettesíthető mézzel vagy agávé sziruppal)
Az epret, a tejszínt és a cukrot aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük. Amikor a hozzávalók kezdenek keveredni, óvatosan hozzáöntjük a tejet. Csak annyi (pár evőkanál) elég, hogy minden összeálljon. Ha több tejet öntünk, több fagylalt kapunk. Körülbelül két perc alatt elkészül a fagylalt, amikor keveréssel sima, fagyott krémet kapunk.
Figyelem! Fagyasztott gyümölcs turmixolásakor mindig használj erős, jég aprítására tervezett eszközt. Így nem esik bántódása, ráadásul ideális eredményt is biztosít.

Eperfagylalt mascarponéval
Hozzávalók (4 adag):
- 5 csésze fagyasztott eper
- 1 csésze mascarpone
- ⅓ csésze félzsír tej
- ½ csésze cukor (helyettesíthető mézzel vagy agávé sziruppal)
Öntsük a mascarponét, az epret, a kimért tej felét a turmixgépbe, és kezdjük el kis sebességgel keverni. Amikor az összetevők kezdenek összeállni, adjuk hozzá a maradék tejet, és növeljük a sebességet. Néhány perc elteltével tömör masszát kapunk, amelyhez csak cukrot, mézet vagy más ízlés szerinti édesítőt kell hozzáadni. Az elkészült eperfagylaltot azonnal tálalhatod, vagy hagyhatod jobban megdermedni a fagyasztóban.
Ne felejtsd el: minden eperfajta más módon édes. Ezért ne félj megkóstolni a keveréket, amikor cukorral, mézzel vagy esetleg agávé sziruppal édesíted, és ízlés szerint állítsd be a cukor mennyiségét.

Az epret bármilyen más gyümölccsel helyettesítheted, amit szeretsz. Legyen az málna, szeder, áfonya vagy bármi más. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy a turmixgép vagy a fagylaltkészítő mellett használj speciális hűtőtálat.
-
- 79 975 Ft – 115 000 Ft
- Fagylaltgép 21 üzletben
-
- 35 520 Ft – 53 999 Ft
- Fagylaltgép 8 üzletben
-
- 110 511 Ft – 110 961 Ft
- Fagylaltgép 2 üzletben
-
- 25 390 Ft – 29 840 Ft
- Fagylaltgép 3 üzletben
További inspirációk a számodra

A legjobb léghűtők, légkondicionálók és ventilátorok

A legjobb kerti medencék rangsora (2024)

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

A legjobb naptejek és napolajok: Fényvédő toplista

Hogyan barnulj le gyorsan és egyenletesen?

A legjobb kerékpárok városba és terepre

Utazás külföldre: 9 dolog, amit magaddal kell vinned

A tökéletesen tiszta medence titka

Autóval Horvátországba: A legjobb útvonal, szükséges okmányok, autópályadíjak

Idén nyáron frissülj fel a saját medencédben!

Kempingezz a szabad ég alatt!

Klíma, ventilátor vagy párásító: tiszta és friss levegő a városban is

Készülj fel a tökéletes nyaralásra!

Vérpezsdítő vízi sportok

Kötelező autós tartozékok – itthon és külföldön

Tenger, sátrazás, fesztivál vagy saját nyaraló? Mit vigyél magaddal nyaraláskor?

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Tartsd karban a kerékpárod!

Autós utazás gyerekekkel: gondolj a biztonságra és a szórakozásra is

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Hogyan öltözz kerékpározáshoz és mit vigyél magaddal egy kerékpáros kirándulásra?

Hogyan védd meg a kerékpárod a tolvajoktól? Tippek kerékpárlopás ellen

Tippek a grill villámgyors és egyszerű begyújtásához

Grill ráégett maradékok nélkül

Szerezz be mindent időben az új tanévre!

Ez a nyár a szurkolásról szól!

Kempingezés Magyarországon

Tippek hangulatos nyári piknikekhez

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Hogyan főzzünk hajdinát?

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat

Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen

Hogyan főzz rizst

Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból
Köretek, amiket nem lehet megunni

Különleges receptek grillezéshez

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Hogyan készítsd el a káposztát?

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

Egészséges étrend télre

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly
