A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Új köretet próbálnál ki, de még csak most ismerkedsz a kuszkusszal? Talán most tudtad meg, hogy valójában tésztából készül, és fogalmad sincs, hogyan kell jól elkészíteni. Egy biztos: nem szeretnél egy íztelen, ragacsos masszát kapni, amitől napokra elmegy az étvágyad. De akkor mégis mit lehet kihozni belőle?


Sósan, édesen, kreatívan – kuszkuszból szinte bármi lehet
A kuszkusz nagyon sokoldalú: levesbetétként, halak mellé köretként, salátában vagy akár rizottóként is működik. Készíthetsz belőle édes desszertet is, tejberizs jelleggel, rakottan vagy gyümölccsel összekeverve. De hogyan készítsd el úgy, hogy mindenki repetát kérjen?
- A klasszikus kuszkuszt egyszerűen le kell önteni forró vízzel vagy alaplével 1:1,5 vagy 1:2 arányban (a pontos arányt ellenőrizd a csomagoláson), majd fedd le, és hagyd állni kb. 6 percig. Ezután villával lazítsd fel, és ízesítsd fűszerekkel, friss zöldfűszerekkel, citromlével, olívaolajjal.
- A teljes kiőrlésű kuszkusznak markánsabb az íze, és tápanyagokban is gazdagabb. A szemek keményebbek, ezért öntsd le forró vízzel, és főzd 1–2 percig. Ezután fedd le, és hagyd még néhány percig pihenni. Így ugyanúgy használhatod, mint a hagyományos változatot. Alternatív megoldásként csak forrázd le, és hosszabb ideig hagyd gőzölődni, főzés nélkül.
Tipp: A kuszkuszt lehetőleg minél szélesebb edényben – például serpenyőben vagy tepsiben – készítsd, vékony rétegben eloszlatva. Így elkerülheted, hogy az alja csomós, a teteje pedig kemény maradjon.


További inspiráció gyors és egészséges köretekhez:
Szeretnél valami gluténmenteset, ami pillanatok alatt elkészül? Próbáld ki a hajdinát is!
Ha szívesen főzöl egyszerű, tápláló alapanyagokkal, a gersli is remek választás – akár köretként, akár salátához.
További inspirációk a számodra

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

Egészséges étrend télre

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

Hogyan főzzünk hajdinát?

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

Hogyan főzz rizst

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Különleges receptek grillezéshez

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Hogyan készítsd el a káposztát?

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez
