A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?
A főtt kukorica az egyik legkedveltebb nyári finomság – könnyű, finom, és még egészséges is. Köretként is megállja a helyét, de önmagában is remek választás, ha valami egyszerűre vágysz. Hogy hogyan főzd meg a csemegekukoricát és mennyi a főzési idő? Igaz, hogy két órán keresztül kell rotyogtatni? Mutatjuk a legegyszerűbb és legfinomabb módokat – és ha kedved támad, még grillezhetsz vagy pattogtathatsz is belőle!
Főzve, grillezve vagy pattogtatva
- A boltban kapható, édes kukoricát tedd fel egy nagyobb fazék vízbe, és főzd 20–30 percig. Ha előfőzött kukoricát vettél, ennél rövidebb idő is elég lehet. A kulcs a rövid, intenzív főzés. A cél, hogy a kukorica megpuhuljon, de megtartsa édes ízét és kellemes, roppanós állagát.
- Ha friss, zsenge csövet hoztál a piacról vagy a kertből, először pucold meg, távolítsd el a bajuszát (a kis szálakat), és főzd sós, lobogó vízben körülbelül 10-15 percen át.
- A fagyasztott kukoricaszemeknek mindössze 5 perc főzés is elég.
- Rizsfőzőt is használhatsz, így kb. negyedével rövidebb idő alatt elkészül. A kukoricát ilyenkor csak harmadáig öntsd fel vízzel.
- Párolóedényben vagy gőzölőben is megfőzheted – így megőrzi a vitaminokat és az ásványi anyagokat is.
- A főtt kukoricát tálalhatod vajjal és sóval, de remek választás a grillre is. Egészben vagy félbevágva tedd a rácsra, oldalanként 10–15 percig süsd.
- Pattogatott kukoricát is készíthetsz otthon minőségi kukoricaszemekből és egy kis olajjal vagy Ghee-vel (tisztított vajjal). Elég hozzá egy fedeles lábas vagy akár a mikró is. Pirítsd, amíg pattogni kezd, közben kevergesd, hogy ne égjen le. A végén sózd, fűszerezd vagy édesítsd ízlés szerint.
Tipp: Minél zsengébb a kukorica, annál rövidebb ideig kell főzni. Ellenőrizd időnként: enyhe nyomásra se legyen se túl kemény, se túl vizes. A félig főtt kukorica emésztési panaszokat okozhat, ezért érdemes türelmesnek lenni.
És mi legyen a kukoricacsuhéval?
- Ha grillezel, a leveleket akár rajta is hagyhatod a csövön – ha előtte beáztatod, finom, füstös aromát ad az ételnek.
- A megszáradt csuhé jó gyújtósnak is.
- Halat, csirkét vagy rizses fogásokat is csomagolhatsz bele, akárcsak a mexikói tamalét, amely húsból és kukoricatésztából készül. A csuhé megtartja az étel levét és illatát.
- Kézműveskedéshez is ideális – készíthetsz belőle bábukat, állatfigurákat vagy díszeket. A megszáradt csuhét kösd össze, díszítsd egyéb anyagokkal, vagy tépd vékony csíkokra, és fonj belőle koszorút, kosarat, akár papucsot is.
- Az állatok is szívesen fogyasztják, de alomként is használhatod.
Nézd meg ezeket is, ha gyors, szezonális vagy különleges köretet keresel:
Valami különlegesre vágysz, ami nemcsak egészséges, de még gluténmentes is? A hajdina jó választás lehet.
Egyszerű, mégis karakteres ízű gabona – a gersli méltatlanul alulértékelt alapanyag, amit megéri újra felfedezni.
Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek
Ha szereted az izgalmas textúrákat és a gyors megoldásokat, a kuszkuszt imádni fogod!
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
További inspirációk a számodra
A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?
A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán
A legjobb linzer receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek
Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő
Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly
Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan
A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)
Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?
A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos
Alma befőzése réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek - cukor nélkül is elkészíthető!
Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!
Egészséges étrend télre
Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban
Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül
Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!
A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más
Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?
Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához
Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket
Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek
Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás
A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is
Hogyan főzzünk hajdinát?
Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen
Hogyan főzz rizst
Jegeskávé receptek házilag
Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek
Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal
Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?
Uborka eltevése sütőben, mosogatógépben vagy fazékban – és hogyan készíthetsz savanyúságot dunsztolás nélkül?
A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból
Köretek, amiket nem lehet megunni
Különleges receptek grillezéshez
Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság
A kávé tárolása és a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetsz
A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez
Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept
Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz
Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden
Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen
Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept
Hogyan készítsd el a káposztát?
Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz
Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel
A kedvenc saslik receptjeink
Cappuccino vagy latte – melyik illik jobban hozzád?
Élvezd a szüretet otthon - 4 ötlet, hogyan csináld stílusosan
Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más
Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt
Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?
Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért
Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben
Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?
Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?
A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek
Tippek hangulatos nyári piknikekhez