A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Köretek, amiket nem lehet megunni
A vacsorát vagy a hétvégi menüt tervezed, és nincs ötleted a köretre? Megint főtt krumpli, tarhonya vagy egy szelet kenyér? Itt az idő, hogy friss lendületet és új ízeket csempéssz a konyhádba! Mutatjuk, hogyan készíthetsz változatos, zöldségekből, gabonákból és hüvelyesekből álló köreteket.

Rizs
Tökéletes köret a gombás marhához, de házi sushihoz vagy tejberizshez is ideális. Ha valami gyors és egyszerű megoldást keresel töltött paprikához, akkor is jó választás.
Burgonya
Amerikai sült krumpli, egy nagy adag krumplisaláta vagy egy gőzölgő kanál krumplipüré – ezek a leggyakoribb opciók, de még így is rengeteg módon variálhatók. Mutatjuk, hogyan!
Krumplifőzés: tippek, trükkök, receptek Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt
Gersli (árpagyöngy)
Sokoldalú, olcsó és finom köret, tele tápanyaggal és vitaminokkal. Fedezd fel újra az elfeledett gabonaféléket, és tedd változatosabbá az étrendedet!
Kukorica
Imádni fogod a grillezett csöves kukoricát egy szaftos steak mellé, de a zsenge, friss csövek is igazi nyári csemegék. Egy kis vajjal és durva szemű sóval visszahozzák a gyerekkori nyarak ízét – vagy pattogtasd ki, és kezdődhet az esti mozizás!
Hogyan és meddig főzd a csemegekukoricát? A legjobb grill zöldségek
Hajdina
Gyors és laktató köret, de akár édes kásaként is megállja a helyét. Jól használható krémekhez, töltelékekhez vagy akár reggeliként. A magas rutintartalma miatt támogatja az érrendszert, ráadásul gluténmentes is.
Csicseriborsó
Az egyik legegészségesebb hüvelyes, ami nemcsak finom, de rengeteg módon felhasználható. Készíts belőle indiai curryt, pürésítsd hummusznak, vagy süsd ropogósra a sütőben – nem fogod megbánni!
Káposzta
Elsőre biztos a vörös káposzta vagy a savanyú fehér jut eszedbe, amit kacsasülthöz szokás kínálni. Pedig sokkal több rejlik benne: gondolj a coleslaw salátára, rakott káposztára vagy a pácolt káposztasteakekre! Érdemes mélyebbre ásni a levelek között.
Hogyan készítsd el a káposztát? A savanyú káposzta és a káposztalé jótékony hatásai
Kuszkusz
Vannak, akik imádják, mások nincsenek túl jó véleménnyel erről a különleges köretről . Ha eddig csak túlfőtt, ízetlen verzióval találkoztál, adj neki még egy esélyt! Megfelelően elkészítve ez az apró tésztaféle igazi kulináris meglepetés lehet.
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Lencse
Ha szóba kerül, a család már előre azon kacarászik, hogy evés után „léghajtással közlekedik mindenki”, a gyerekek pedig fintorognak a menzás savanyú lencsére gondolva. Próbáld ki a vörös vagy fekete lencsét: imádni fogják, tippjeinkkel pedig a puffadásnak is elejét veheted.
Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek
Spenót
Nem, a spenóttól nem leszel Popeye, és nem is vasban a leggazdagabb, de tele van antioxidánsokkal, folsavval, klorofillal és C-vitaminnal – nem véletlenül számít szuperélelmiszernek.
A fagyasztott püré vagy aprított változatot elég felolvasztani és hagymás alapon fűszerezni, tejszínnel vagy tojással dúsítani. A friss leveleket alaposan meg kell mosni, majd vagy blansírozva, vagy nyersen salátába, töltelékbe, mártásba is kerülhet.
Bab
Áztasd be egy éjszakára, főzd sós víz nélkül nagyjából egy órán át – vagy csak nyiss ki egy konzervet? Ez az első dilemmád, ha babot főznél. A második: vajon megúszható-e a felfúvódás?
Használj kisebb szemű fajtát, áztasd tovább, főzd kuktában, és fűszerezd köménnyel, borsikafűvel, babérlevéllel vagy nori algával a puffadás csökkentésére.
Bulgur
A bulgur a rizshez hasonlít, de búza-, árpa- vagy hajdinamagból készül. Elkészítése is hasonló: kétszeres-háromszoros vízben 10-15 perc főzés után kész, de akár 5 perc forralás után is leveheted a tűzről, csak hagyd lefedve tovább puhulni. Ha a legtöbb tápanyagot szeretnéd megőrizni, öntsd le hideg vízzel, fűszerezd, és hagyd állni egy órát.
Brokkoli
Senki sem vágyik íztelen, szétfőtt brokkolira. Hogyan készítsd, hogy valóban ízletes legyen?
Dobd forró, sós vízbe a rózsákat 5 percre, majd öblítsd le hideg vízzel. Finom lesz akkor is, ha kb. 10 percig párolod, ráadásul így több vitamin marad benne.
Levesbe, köretként vajjal, vagy rántva is kiváló. Nyersen is megkóstolhatod, például krémbe turmixolva és kenyérre kenve.
Tipp: Főzéskor tegyél mellé köményt, így kevésbé puffaszt.
Quinoa
Egészséges étrendek kapcsán már biztosan hallottál erről a növényről: a quinoa – vagy más néven dél-amerikai rizsparéj – igazi szuperélelmiszer. Fekete, vörös és fehér változata is létezik (ízben nincs nagy különbség). Gluténmentes, fehérjében és aminosavakban gazdag.
Főzés előtt 5-10 percig áztasd hideg vízben, majd szűrd le – ez csökkenti az esetleges kesernyés ízt. Ezután főzd sós vízben vagy alaplében (1 rész quinoa – 2 rész folyadék) kb. 15 percig, majd fedd le, és hagyd 5 percet puhulni. Használhatod köretként, salátába, töltelékbe, krémbe vagy édesen, tejberizshez hasonló módon is.
További inspirációk a számodra

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Hogyan főzzünk hajdinát?

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat

Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen

Hogyan főzz rizst

Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Különleges receptek grillezéshez

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Hogyan készítsd el a káposztát?

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

Egészséges étrend télre

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez
