A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Hogyan készítsd el a káposztát?
Párolt káposzta a sültekhez, egy kiadós káposztaleves vagy a töltött káposzta – ízek és fogások, melyek garantáltan rabul ejtenek. A lédús káposztafej ráadásul nemcsak finom, de tele van C-vitaminnal, B-vitaminokkal, folsavval, kénnel, káliummal és kalciummal is! Savanyú formában pedig szó szerint felpezsdíti a szervezetedet!



Számtalan módon elkészítheted
Főzheted, sütheted, párolhatod, savanyíthatod és sütheted a káposztát. Tekerheted, szeletelheted, apríthatod, vagy csak egyszerűen salátába keverheted. Hozd ki a legtöbbet a káposztafejből!
- Párolt káposztát készíthetsz tartósított és friss káposztából is. A friss káposztát csak vágd csíkokra és főzd meg, a savanyú káposztából pedig távolítsd el a levét, és ha szükséges, főzd vagy öblítsd le. A hagymát zsíron pirítsd meg, add hozzá a káposztát, önts hozzá kevés vizet, és lassú tűzön párold körülbelül 15 percig. Szórd meg liszttel, és főzd még néhány percig. Ízesítsd ecettel, sóval és cukorral.
- A sült káposztához vágd a fejet vastagabb szeletekre, locsold meg olajjal, sózd és borsozd. Süsd 180 °C-on körülbelül 10 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 10 percig. A pácok remekül illenek a sült káposztához.
- Egész káposztafej főzéséhez (például töltött káposztához) vágd le a leveleket a tövénél, és tedd a káposztát forrásban lévő vízbe úgy, hogy teljesen ellepje. A levelek fokozatosan megpuhulnak és leválnak. Egy másik lehetőség, hogy nyersen szeded le a leveleket, majd megfőzöd őket, de ez bonyolultabb. Vágd ki a levelek vastag középső erét, töltsd meg például darált hússal, és párold paradicsomszószban, vagy próbáld ki ázsiai módra szója-gyömbér szósszal.
- Savanyúságnak vagy erjesztett káposztának vágd a káposztafejet csíkokra, és keverd össze félkarikára vágott hagymával, köménnyel, sóval és babérlevéllel. Fokozatosan tömködd a káposztát kerámia káposztás edénybe vagy hordóba, és öntsd le róla a felesleges folyadékot. Fontos, hogy a káposzta felszíne ne maradjon száraz – ha szükséges, adj hozzá még levet a káposztából. Az első napokban tárold kb. 18 °C-on, majd tedd át egy hűvösebb, kb. 9 °C-os helyiségbe. Rendszeresen ellenőrizd, és körülbelül egy hónap múlva lesz kész.
- A reszelt friss káposztát salátákban vagy tavaszi tekercsekben fogyaszthatod. Hogy könnyebben emészthető legyen, blansírozd forrásban lévő vízben. Ha pedig puhítani szeretnéd, szórd meg sóval, majd néhány percig nyomkodd át a kezeddel, hogy kiengedje a levét. A maradék káposztát az ázsiai tésztaételek stílusában is megpiríthatod.
További inspirációk a számodra

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Alma befőzése réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek - cukor nélkül is elkészíthető!

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Hogyan főzzünk hajdinát?

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat

Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen

Hogyan főzz rizst

Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Köretek, amiket nem lehet megunni

Különleges receptek grillezéshez

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink
Élvezd a szüretet otthon - 4 ötlet, hogyan csináld stílusosan

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

Egészséges étrend télre

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez
