A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Hogyan készítsd el a káposztát?
Párolt káposzta a sültekhez, egy kiadós káposztaleves vagy a töltött káposzta – ízek és fogások, melyek garantáltan rabul ejtenek. A lédús káposztafej ráadásul nemcsak finom, de tele van C-vitaminnal, B-vitaminokkal, folsavval, kénnel, káliummal és kalciummal is! Savanyú formában pedig szó szerint felpezsdíti a szervezetedet!



Számtalan módon elkészítheted
Főzheted, sütheted, párolhatod, savanyíthatod és sütheted a káposztát. Tekerheted, szeletelheted, apríthatod, vagy csak egyszerűen salátába keverheted. Hozd ki a legtöbbet a káposztafejből!
- Párolt káposztát készíthetsz tartósított és friss káposztából is. A friss káposztát csak vágd csíkokra és főzd meg, a savanyú káposztából pedig távolítsd el a levét, és ha szükséges, főzd vagy öblítsd le. A hagymát zsíron pirítsd meg, add hozzá a káposztát, önts hozzá kevés vizet, és lassú tűzön párold körülbelül 15 percig. Szórd meg liszttel, és főzd még néhány percig. Ízesítsd ecettel, sóval és cukorral.
- A sült káposztához vágd a fejet vastagabb szeletekre, locsold meg olajjal, sózd és borsozd. Süsd 180 °C-on körülbelül 10 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 10 percig. A pácok remekül illenek a sült káposztához.
- Egész káposztafej főzéséhez (például töltött káposztához) vágd le a leveleket a tövénél, és tedd a káposztát forrásban lévő vízbe úgy, hogy teljesen ellepje. A levelek fokozatosan megpuhulnak és leválnak. Egy másik lehetőség, hogy nyersen szeded le a leveleket, majd megfőzöd őket, de ez bonyolultabb. Vágd ki a levelek vastag középső erét, töltsd meg például darált hússal, és párold paradicsomszószban, vagy próbáld ki ázsiai módra szója-gyömbér szósszal.
- Savanyúságnak vagy erjesztett káposztának vágd a káposztafejet csíkokra, és keverd össze félkarikára vágott hagymával, köménnyel, sóval és babérlevéllel. Fokozatosan tömködd a káposztát kerámia káposztás edénybe vagy hordóba, és öntsd le róla a felesleges folyadékot. Fontos, hogy a káposzta felszíne ne maradjon száraz – ha szükséges, adj hozzá még levet a káposztából. Az első napokban tárold kb. 18 °C-on, majd tedd át egy hűvösebb, kb. 9 °C-os helyiségbe. Rendszeresen ellenőrizd, és körülbelül egy hónap múlva lesz kész.
- A reszelt friss káposztát salátákban vagy tavaszi tekercsekben fogyaszthatod. Hogy könnyebben emészthető legyen, blansírozd forrásban lévő vízben. Ha pedig puhítani szeretnéd, szórd meg sóval, majd néhány percig nyomkodd át a kezeddel, hogy kiengedje a levét. A maradék káposztát az ázsiai tésztaételek stílusában is megpiríthatod.
További inspirációk a számodra

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

Egészséges étrend télre

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Legjobb grillsütők 2024-ben (gáz, elektromos, faszenes)

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Különleges receptek grillezéshez

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez
