A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Hogyan főzzünk hajdinát?
Olyan köretet keresel, ami jól illik szaftos húsokhoz, szószokhoz vagy akár édes kásához? Megtaláltad! A hajdina gluténmentes, és remek fehérje-, rost-, cink- és mangánforrás. Ráadásul a benne található rutin segíti az erek rugalmasságát, így a visszerek kialakulását is megelőzheted vele.
Tippek a hajdina elkészítéséhez
- Először öblítsd át alaposan a hajdinát. Ezután forrázd le forró vízzel – kb. 1 rész hajdinához 1,5 rész vizet adj. Sózd meg, majd főzd 5–10 percig, ezután fedd le, és hagyd állni még 15–20 percig, amíg a víz teljesen felszívódik. Így készítve remek köret húsokhoz, szószokhoz, rizottókhoz vagy akár levesbetétként is.
- A hántolt hajdinát le is öntheted forró vízzel 1:2 arányban, és hagyhatod néhány órán át duzzadni. Vagy főzheted is, körülbelül 15 percig. Akárhogy készíted, a lényeg, hogy megpuhuljon – érdemes közben kóstolni.
- A hajdinát gyorsan is elkészítheted: mosd át, majd enyhén sós vízben, grízhez hasonlóan, főzd kb. 3 percig. Így kásának, töltelékbe, fasírtba vagy krémekbe is kiváló alap.
Tipp: Próbáld ki a hajdina más formáit is – pelyhek, dara, bulgur vagy liszt formájában is sokféleképp felhasználható!
Unod már a rizst és a krumplit? Kísérletezz bátran a kevésbé ismert köretekkel!
Különleges, mégis egyszerű és gyorsan elkészíthető: a kuszkuszt szeretni fogod!
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Ha kíváncsi vagy egy igazán klasszikus, mégis sokoldalú gabonára:
Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek
Ha pedig inkább maradnál a klasszikusoknál és csak egy kis inspirációra van szükséged:
Gyors, finom, ezerarcú: a rizs mindig kéznél van!
Ha pedig valami nyári, szezonális finomságra vágysz, a kukorica percek alatt elkészül:
További inspirációk a számodra
A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?
A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán
A legjobb linzer receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek
Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő
Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly
Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan
A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)
Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?
A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos
Alma befőzése réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek - cukor nélkül is elkészíthető!
Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!
Egészséges étrend télre
Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban
Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?
Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül
Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!
A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más
Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?
Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához
Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket
Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek
Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás
A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is
Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen
Hogyan főzz rizst
Jegeskávé receptek házilag
Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek
Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal
Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?
Uborka eltevése sütőben, mosogatógépben vagy fazékban – és hogyan készíthetsz savanyúságot dunsztolás nélkül?
A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból
Köretek, amiket nem lehet megunni
Különleges receptek grillezéshez
Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság
A kávé tárolása és a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetsz
A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez
Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept
Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz
Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden
Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen
Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept
Hogyan készítsd el a káposztát?
Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz
Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel
A kedvenc saslik receptjeink
Cappuccino vagy latte – melyik illik jobban hozzád?
Élvezd a szüretet otthon - 4 ötlet, hogyan csináld stílusosan
Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más
Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt
Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?
Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért
Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben
Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?
Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?
A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek
Tippek hangulatos nyári piknikekhez