A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?
A szűzpecsenye a sertés egyik legkevésbé zsíros része, és a legfinomabb sertéshús címmel is büszkélkedhet. Zsenge, lédús, gyorsan elkészül, ezért érdemes egy kis pluszt fizetni érte a hentesnél. Ez egy olyan finomság, amellyel leggyakrabban egy ünnepi lakoma részeként találkozhatunk a tányéron. De minek várni? A nyár is remek lehetőség, és grillen is elkészítheted a szűzpecsenyét! Nézzük, milyen pácba tegyük, és hogyan kell helyesen meggrillezni.
Hogyan készítsd elő és grillezd meg a szűzpecsenyét?
Először tisztítsd meg a szűzpecsenyét: mosd és szárítsd meg, távolítsd el róla a membránokat (hártyás réteg a felületén) és a felesleges zsírt. Ha nagyobb darabot vásároltál, nyugodtan darabold fel. De csak grillezés után vágj belőle szeleteket. Kiklopfolni pedig tényleg nem szükséges.
Sózd és borsozd meg, utána pedig kend be olajjal a szűzpecsenyét. Vagy be is pácolhatod több órán keresztül. Attól függ, mennyi időt szánsz az előkészítésére.
Mézes pác szűzpecsenyéhez
Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 2 gerezd tört fokhagyma
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- só, bors
Hogyan pácold be a szűzpecsenyét?
- Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és állítsd be az egyes hozzávalók mennyiségét ízlés szerint. A sót azonban csak óvatosan adagold hozzá - ez a szójaszósz minőségétől és mennyiségétől függ.
- A pácot kézzel alaposan dörzsöld bele a húsba, és zárt edényben, hűvös helyen egy éjszakán át pácoljuk.
Hogyan grillezzünk szűzpecsenyét?
Megfelelő hőmérsékletű hús és tiszta grill
- Grillezés előtt legalább egy órával vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten állni.
- Készítsd elő a grillrácsot: tisztítsd meg, és kend be olajjal, hogy a hús ne tapadjon hozzá, majd gyújtsd be a grillt.
Mennyi ideig kell grillezni a szűzpecsenyét?
A szűzpecsenye grillezése nagyon hasonlít a serpenyőben és a sütőben történő elkészítéséhez. Először magasabb hőmérsékleten megpirítjuk, majd hagyjuk átsülni.
- Helyezd a bepácolt szűzpecsenyét a forró rácsra, közvetlen hőre, és gyorsan süsd meg minden oldalról. Mindkét oldalán elégnek kell lennie egy percnek.
- Ezután grillfogóval helyezd át a szűzpecsenyét közvetlen hőről közvetettre, és közepes lángon grillezd körülbelül 15 percig, zárt grillfedél mellett. Eközben a páclével is lekenheted.
- Honnan tudod, hogy a szűzpecsenye megsült és már kész? A legjobb iránymutató a belső hőmérséklet: el kell érnie a 65-70 °C-ot. A megfelelően átsült szűzpecsenye tipikus jele a rózsaszínes szín szeletelés után.
- Ne vágd fel a húst közvetlenül a grillezés befejezése után. Szobahőmérsékleten pihentesd pár percig (vagy alufóliába tekerheted, hogy kihűljön), hogy tényleg mindenhol átjárja a leve.
Ha nem szeretnéd kombinálni direkt és az indirekt grillezést, grillezheted a szűzpecsenyét közvetlen hőn. 4 percnek minden oldalán elégnek kell lennie. Ne felejtsd el, hogy a szűzpecsenyének összesen 4 oldala van, így a teljes grillezési idő körülbelül 16 perc lesz.
A direkt és az indirekt grillezés közötti különbségekről a Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen? című cikkünkben olvashatsz.
Milyen köretek illenek a legjobban a szűzpecsenyéhez? Javasoljuk például a grillezett burgonyát és a grillezett zöldségeket.
Baconbe tekert sertésszűz
Kicsit unalmasnak találod már a sima szűzpecsenyét? Akkor bolondítsd meg szalonnával!
- A pácolt húst tekerd szalonnába és pamutfonallal rögzítsd.
- Grillezés előtt hagyd pihenni egy kicsit az „alkotásod”.
- A szalonnába csomagolt szűzpecsenyét forró grillen, közvetett hőn süsd.
- Ebben az esetben is elsősorban a hús belső hőmérsékletét kell figyelned, aminek a grillezés során el kell érnie legalább a 65 ºC-ot.
- Grillezés után a szűzpecsenyét pihentesd néhány percig, közben távolítsd el róla a fonalat.
További inspirációk a számodra
A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?
A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán
A legjobb linzer receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek
Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő
Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly
Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan
A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)
Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?
A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos
Alma befőzése réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek - cukor nélkül is elkészíthető!
Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!
Egészséges étrend télre
Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban
Kukoricafőzés: hogyan és meddig kell főzni a csemegekukoricát?
Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül
Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!
A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más
Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?
Krumplifőzés: tippek és trükkök a krumpli főzéséhez és tárolásához
Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket
Hogyan főzzünk gerslit: tippek és receptek
Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás
A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is
Hogyan főzzünk hajdinát?
Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom
A kuszkusz elkészítése: teljes kiőrlésű és klasszikus változat
Csicseriborsó főzése és felhasználása – egészségesen, egyszerűen
Hogyan főzz rizst
Jegeskávé receptek házilag
Lencsefőzés egyszerűen – főzési idő, áztatás, puffadás elleni tippek
Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal
Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?
Uborka eltevése sütőben, mosogatógépben vagy fazékban – és hogyan készíthetsz savanyúságot dunsztolás nélkül?
A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból
Köretek, amiket nem lehet megunni
Különleges receptek grillezéshez
Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság
A kávé tárolása és a leggyakoribb hibák, amiket elkövethetsz
A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez
Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept
Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz
Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden
Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen
Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept
Hogyan készítsd el a káposztát?
Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz
Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel
A kedvenc saslik receptjeink
Cappuccino vagy latte – melyik illik jobban hozzád?
Élvezd a szüretet otthon - 4 ötlet, hogyan csináld stílusosan
Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más
Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt
Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?
Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért
Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben
Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?
A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek
Tippek hangulatos nyári piknikekhez