A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?
A szűzpecsenye a sertés egyik legkevésbé zsíros része, és a legfinomabb sertéshús címmel is büszkélkedhet. Zsenge, lédús, gyorsan elkészül, ezért érdemes egy kis pluszt fizetni érte a hentesnél. Ez egy olyan finomság, amellyel leggyakrabban egy ünnepi lakoma részeként találkozhatunk a tányéron. De minek várni? A nyár is remek lehetőség, és grillen is elkészítheted a szűzpecsenyét! Nézzük, milyen pácba tegyük, és hogyan kell helyesen meggrillezni.



Hogyan készítsd elő és grillezd meg a szűzpecsenyét?
Először tisztítsd meg a szűzpecsenyét: mosd és szárítsd meg, távolítsd el róla a membránokat (hártyás réteg a felületén) és a felesleges zsírt. Ha nagyobb darabot vásároltál, nyugodtan darabold fel. De csak grillezés után vágj belőle szeleteket. Kiklopfolni pedig tényleg nem szükséges.
Sózd és borsozd meg, utána pedig kend be olajjal a szűzpecsenyét. Vagy be is pácolhatod több órán keresztül. Attól függ, mennyi időt szánsz az előkészítésére.
Mézes pác szűzpecsenyéhez
Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 2 gerezd tört fokhagyma
- 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- só, bors
Hogyan pácold be a szűzpecsenyét?
- Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, és állítsd be az egyes hozzávalók mennyiségét ízlés szerint. A sót azonban csak óvatosan adagold hozzá - ez a szójaszósz minőségétől és mennyiségétől függ.
- A pácot kézzel alaposan dörzsöld bele a húsba, és zárt edényben, hűvös helyen egy éjszakán át pácoljuk.

Hogyan grillezzünk szűzpecsenyét?
Megfelelő hőmérsékletű hús és tiszta grill
- Grillezés előtt legalább egy órával vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten állni.
- Készítsd elő a grillrácsot: tisztítsd meg, és kend be olajjal, hogy a hús ne tapadjon hozzá, majd gyújtsd be a grillt.
Mennyi ideig kell grillezni a szűzpecsenyét?
A szűzpecsenye grillezése nagyon hasonlít a serpenyőben és a sütőben történő elkészítéséhez. Először magasabb hőmérsékleten megpirítjuk, majd hagyjuk átsülni.
- Helyezd a bepácolt szűzpecsenyét a forró rácsra, közvetlen hőre, és gyorsan süsd meg minden oldalról. Mindkét oldalán elégnek kell lennie egy percnek.
- Ezután grillfogóval helyezd át a szűzpecsenyét közvetlen hőről közvetettre, és közepes lángon grillezd körülbelül 15 percig, zárt grillfedél mellett. Eközben a páclével is lekenheted.
- Honnan tudod, hogy a szűzpecsenye megsült és már kész? A legjobb iránymutató a belső hőmérséklet: el kell érnie a 65-70 °C-ot. A megfelelően átsült szűzpecsenye tipikus jele a rózsaszínes szín szeletelés után.
- Ne vágd fel a húst közvetlenül a grillezés befejezése után. Szobahőmérsékleten pihentesd pár percig (vagy alufóliába tekerheted, hogy kihűljön), hogy tényleg mindenhol átjárja a leve.
Ha nem szeretnéd kombinálni direkt és az indirekt grillezést, grillezheted a szűzpecsenyét közvetlen hőn. 4 percnek minden oldalán elégnek kell lennie. Ne felejtsd el, hogy a szűzpecsenyének összesen 4 oldala van, így a teljes grillezési idő körülbelül 16 perc lesz.
A direkt és az indirekt grillezés közötti különbségekről a Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen? című cikkünkben olvashatsz.
Milyen köretek illenek a legjobban a szűzpecsenyéhez? Javasoljuk például a grillezett burgonyát és a grillezett zöldségeket.
Baconbe tekert sertésszűz
Kicsit unalmasnak találod már a sima szűzpecsenyét? Akkor bolondítsd meg szalonnával!
- A pácolt húst tekerd szalonnába és pamutfonallal rögzítsd.
- Grillezés előtt hagyd pihenni egy kicsit az „alkotásod”.
- A szalonnába csomagolt szűzpecsenyét forró grillen, közvetett hőn süsd.
- Ebben az esetben is elsősorban a hús belső hőmérsékletét kell figyelned, aminek a grillezés során el kell érnie legalább a 65 ºC-ot.
- Grillezés után a szűzpecsenyét pihentesd néhány percig, közben távolítsd el róla a fonalat.
További inspirációk a számodra

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

Egészséges étrend télre

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

Hogyan főzz rizst

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Különleges receptek grillezéshez

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Hogyan készítsd el a káposztát?

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez
