A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Vendégváró ételek Halloweenre: 15+ boszorkányujj, muffin és más recept
Nem teljes a halloweeni házibuli kísérteties, mégis ízletes finomságok nélkül, de nem tudod eldönteni, mit készíts? Az ijesztő muffinok, az ördögien finom boszorkányujjak vagy a boszorkánypuncs garantáltan le fogják nyűgözni a vendégeket. De hogyan készítsd el ezeket a finomságokat? Ne aggódj, néhány remek halloweeni ötlettel és recepttel készültünk számodra. Szóval szabadítsd meg a sütőt a pókhálóktól és vágjunk bele!
5 halloweeni partifalatka recept
A halloweeni vendégváró falatok készítésekor engedd szabadjára a fantáziádat. A kísérteties falatkák és előételek kiválóan megalapozzák egy félelmetesen jó buli hangulatát. A cukitól és meghökkentőtől kezdve a mókásig vagy szinte gusztustalanig, receptjeink kitűnnek egyszerűségükkel és gyors elkészítésükkel. Te melyiket próbálod ki először?
Rémisztő húsgombócok
- 500 g darált marhahús
- 1/4 bögre reszelt kemény sajt
- 1/2 bögre zsemlemorzsa
- 1/4 bögre tej
- 1 tojás
- 1 kicsi, apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- só és bors
Az összes hozzávalót jól keverjük össze, majd a masszából formáljunk kb. 5 cm átmérőjű golyókat. Közben melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Vágjuk félbe a kimagozott fekete olajbogyókat, és mindegyik húsgolyó közepébe nyomjuk bele az egyik felét, hogy szemgolyó hatást keltsen. Süssük kb. 20-25 percig, amíg a húsgolyók átsülnek. Tálaljuk paradicsomszósszal mártogatósnak vagy „férges” spagettin.
Boszorkányujj
- kész leveles vagy pizza tészta
- egy zacskó mandula (szeletelt, félbevágott, egész)
- 1 tojás
- paradicsomszósz, sajtmártás, friss sajt fűszernövényekkel stb. a tálaláshoz
A kész tésztát kisebb adagokra osztjuk, és mindegyikből ujjnyi tekercset sodrunk. Nyomjunk egy darab mandulát mindegyik rúd egyik végébe, hogy az körömre hasonlítson. Egy késsel készítsünk kis mélyedéseket a tésztába az ujjperceknek. Tegyük át az ujjakat egy sütőlapra, kenjük meg tojással, és süssük a gyártó utasításai szerint, vagy amíg aranybarnára nem sül. Paradicsomszósszal vagy tetszés szerinti mártogatóssal tálaljuk.
Pókos töltött tojás
- keményre főtt tojás (az adagok számának megfelelően)
- majonéz
- mustár, dijoni vagy ízlés szerint
- fekete olajbogyó
- só, bors, paprika
A keményre főtt tojásokat hosszában vágjuk félbe, és távolítsuk el a sárgáját. Ezeket egy tálban nyomkodjuk szét, és keverjük össze a majonézzel, a mustárral, egy csipetnyi paprikával, sóval és borssal. Egy kanál vagy cukrászzsák segítségével töltsük meg ezzel a keverékkel a kivájt tojásfehérjéket. A fekete olajbogyókat vágjuk apró darabokra, hogy elkészítsük a pókok testét és lábait. Minden egyes tojás elejére helyezzünk egy olajbogyótestet, és a testből kilógó lábak elkészítéséhez használjuk az olajbogyódarabokat. Hidegen tálaljuk.
Hotdog múmiák
- virsli
- kész leveles tészta vagy croissant tészta
- mustár
- ketchup
A tésztát nyújtsuk ki vagy terítsük szét, és vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra. Ezután tekerjük a tésztacsíkokat a virsli köré, egy kis rést hagyva a múmia „arcának”. Süssük kb. 15 percig a gyártó által ajánlott hőmérsékleten. Ha elkészültek, ketchuppal készítsük el a múmia szemeit. Tálaljuk mustárral vagy más, tetszés szerinti mártással.
Halloweeni szemek
- koktélparadicsom
- mozzarella golyók
- bazsalikom
- fekete olajbogyó
- olívaolaj és balzsamecet (elhagyható)
Minden egyes nyársra vagy fogpiszkálóra tűzzünk egy-egy koktélparadicsomot, egy friss mozzarellagolyót és egy bazsalikomlevelet. Vágjunk félbe egy fekete olajbogyót, és a vágott felével lefelé helyezzük a mozzarellagolyóra, hogy úgy nézzen ki, mint egy szem. A nyársakat rendezzük el egy tányéron, és a jobb íz érdekében locsoljuk meg balzsamecettel vagy balzsamecetes keverékkel. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Halloweeni vendégváró süti receptek
Kakaós muffin pókhálóval vagy múmiával
12 darabhoz:
- 1 bögre sima liszt
- 2 evőkanál kakaópor (holland)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1/2 bögre vaj, olvasztva
- 1 bögre cukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 bögre tej
- fehér csokoládé vagy fehér máz
- Fekete máz
Először is előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a sima lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy másik tálban habosra verjük a vajat és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot, és simára keverjük. Végül felváltva hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a tejet - minden egyes adalék hozzáadása után elkeverjük. A tésztát kanalazzuk a muffin kosárkákba vagy közvetlenül a muffinformákba úgy, hogy minden forma kb. 2/3-áig legyen tele.
15-20 percig sütjük - amíg a muffinformába szúrt fogpiszkáló száraz nem lesz, amikor kihúzzuk. Ha kihűlt, fessünk pókhálót minden muffin tetejére fehér cukormázzal vagy fehér csokoládéval, majd, ha megszáradt, fekete cukormázzal rajzoljunk pókokat a pókháló tetejére.
Pókháló helyett fehér cukormázzal vagy vajkrémmel cikcakkos vonalakat rajzolhatunk a kész és kihűlt muffinokra, így létrehozva a múmia kinézetét (lásd a képet). Ne felejtsük el fekete cukormázzal befejezni a szemeket.
Szellemes cupcake vanília krémmel
A tésztához (kb. 12 darab):
- 1 1/2 bögre sima liszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1/2 bögre vaj, olvasztva
- 3/4 bögre cukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 bögre író
A krémhez:
- 1/2 bögre vaj, olvasztva
- 2 bögre porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- tej vagy habtejszín tetszés szerint
A szellemekhez (elhagyható):
- fehér bevonómassza
- fekete bevonómassza vagy élelmiszerfesték
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A muffinformát kibéleljük papírkosárkákkal, vagy kizsírozzuk és meghintjük búzadarával vagy zsemlemorzsával.
Egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, amíg a massza világos és habkönnyű nem lesz. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliát, és jól összekeverjük. A vajas masszához hozzáadjuk a száraz hozzávalók felét, és addig keverjük, amíg minden össze nem áll. Majd beleöntjük az írót, elkeverjük, és végül beledolgozzuk a maradék száraz hozzávalót. Töltsük meg az előkészített muffinformákat kb. 3/4-ig tésztával, és süssük kb. 20 percig - amíg a muffin közepébe szúrt fogpiszkáló száraz nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
A vaníliás vajkrémhez először a vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát, és addig keverjük, amíg a massza sima nem lesz. Ha a krém túl sűrű, keverjünk bele egy kevés tejet vagy tejszínt, és ha szükséges, a habverés után még többet is adhatunk hozzá - egyszerre csak egy teáskanálnyit, hogy a krém ne legyen túl híg. Egy cukrászzacskó segítségével a kihűlt muffinokra a krémből nyomjunk halmokat, szellem alakúra formázva őket - a muffinokat akár így is hagyhatjuk, és csak a krémet díszíthetjük például csokoládéforgáccsal a szemek helyett. Ha szeretnéd, a krém tetejére vékony karikákat helyezhetsz fehér fondantból, és szellemeket formázhatsz belőlük. Fekete cukormázzal vagy élelmiszerfestékkel arcokat rajzolhatunk rájuk. Tároljuk hűvös, száraz helyen.
Halloween cupcake narancskrémmel
A tésztához (kb. 24 darab):
- 1 1/2 bögre sima liszt
- 1 bögre cukor
- 1/2 bögre holland kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre író
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A narancskrémhez:
- 1 bögre vaj, olvasztva
- 4 bögre porcukor
- 1/4 bögre narancslé
- narancssárga élelmiszer-színezék (elhagyható)
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A muffinformát kibéleljük papírkosárkákkal, vagy kizsírozzuk és meghintjük búzadarával vagy zsemlemorzsával.
Egy nagyobb tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, az írót, a tojást és a vaníliát. A nedves hozzávalókat adjuk a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg össze nem állnak. A tésztát egyenletesen osszuk el a sütőformákba úgy, hogy körülbelül a sütőforma 2/3-áig érjen. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz nem lesz. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A narancskrémhez a vajat egy nagyobb tálban habosra keverjük. Ezután csészénként adjuk hozzá a porcukrot, és minden egyes bögre után jól keverjük össze. Amint a porcukor összeállt a vajjal, hozzáadjuk a narancslevet, és addig keverjük, amíg a krém világos és habkönnyű nem lesz. Ha túl sűrű, akkor kanalanként adhatunk még hozzá narancslevet. Ha igazán „mérgező” krémet szeretnénk, adjunk hozzá egy kis narancssárga élelmiszer-színezéket. Ha a krém elkészült, nyomózsák segítségével halmozzuk a kihűlt muffinokra.
Díszítsük csokoládékockákkal (kicsi pókok és szemek), zöld gyöngyökkel vagy más ehető, hátborzongató dekorációkkal, illetve Halloween cupcake torta beszúróval.
Tipp: A recepteket bátran kombinálhatod az igényeidnek vagy ötleteidnek megfelelően. Színezd a vaníliakrémet narancssárgára, zöldre vagy pirosra, hogy vadonatúj szörnyeket készíthess.
3 további süti recept (halloweeni kekszek és sütemények) sütéséhez
Halloween cookie
- 1 bögre cukor
- 1 bögre vaj, olvasztva
- 1 tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 2 1/2 bögre sima liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- élelmiszer-színezék, cukor szemek, színes bevonatok és egyéb dekorációk tetszés szerint.
A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot. Addig keverjük, amíg minden össze nem áll.
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Ezután adjuk a száraz keveréket a habosra kikevert vajhoz, és gyúrjunk belőle lágy tésztát. Majd csomagoljuk fóliába, és legalább 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsuk ki. Szaggassunk ki különböző formákat halloweeni pogácsaszaggatóval, és helyezzük őket egy kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 8-10 percig, amíg a formák széle aranybarna nem lesz. A díszítés előtt hagyjuk a sütiket teljesen kihűlni a rácson.
Színes cukormáz segítségével fessünk halloweeni mintákat a sütikre - készíthetünk szemeket, szájakat, Frankenstein sebhelyeket, pókokat és egyebet, vagy használhatunk színes szóróanyagokat, gyöngyöket és egyéb díszítőelemeket.
Pekándiós süti pókhálóval
A kekszalaphoz:
- 1 bögre csokoládés keksz (pl. Oreo)
- 1/4 bögre vaj, olvasztva
- 1 kanál cukor
A töltelékhez:
- 1 bögre világos kukoricaszirup (helyettesíthető aranysziruppal, mézzel, agavésziruppal)
- 1/2 bögre barna nádcukor
- 3 nagy tojás
- 1/2 bögre apróra vágott pekándió
- 1 kanál vaníliakivonat
- 1/4 teáskanál só
fehér csokoládé a pókhálóhoz (elhagyható)
Elsőként melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Készítsünk elő egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát. Kibélelhetjük sütőpapírral, hogy a tortát könnyen ki tudjuk venni a sütés után.
A kekszeket zúzzuk össze egy konyhai robotgépben, vagy tegyük egy szilárd zacskóba, és sodrófával törjük egészen finomra. Ezután egy tálban keverjük össze cukorral és az olvasztott vajjal. A keveréket belenyomkodjuk az előkészített sütőforma aljába és oldalába, és kb. 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem szilárdul. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez habosra verjük a tojásokat. Hozzáadjuk a kukoricaszirupot (vagy az általunk választott alternatívát), a barna nádcukrot, a vaníliát és a sót, majd összekeverjük. Az apróra vágott pekándiót egyenletesen szórjuk szét a kihűlt süteményalap alján, öntsük rá a tölteléket, és simítsuk el a felületet. Süssük kb. 40-45 percig, amíg a töltelék megdermed és aranybarna színű nem lesz. Ezután hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni egy rácson, és ha szeretnénk, tálalás előtt olvasztott fehér csokoládéval pókhálót festhetünk rá.
A sütőtökös pite nemcsak Halloween, hanem az egész őszi időszak klasszikusa. Többféle változatban is elkészíthető – klasszikus, kísérteties, diós vagy akár sós.
Halloween buli: milyen menüvel és egyéb harapnivalóval készüljünk?
Boszorkány puncs
Egy nagyobb tálban keverjünk össze 2 liter zöld gyümölcspuncsot vagy gyümölcslevet 1 liter citromos limonádéval és lime-jégkrémmel. Óvatosan keverjük össze, és díszítsük gumigilisztákkal és műanyag pókokkal.
Leves szemgolyókkal
Burgonyás változat: Olajon finomra pirítunk egy kisebb hagymát, hozzáadunk 500 g kockára vágott burgonyát, és felöntjük húslevessel. Puhára főzzük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és egy percig forraljuk. Majd felöntjük egy bögre tejjel vagy tejszínnel, és a krémet összeturmixoljuk. Adjunk hozzá 1/4 bögre tejfölt és reszelt cheddar (vagy hasonló) sajtot. Sóval és borssal fűszerezzük. Tálaláskor olajbogyóval kínáljuk, ami szemekre hasonlít.
Paradicsomos változat: Hevítsünk fel egy evőkanál vajat, és pirítsunk meg egy apróra vágott fokhagymagerezdet. Amikor már illatozik, adjunk hozzá egy konzervnyi apróra vágott paradicsomot, sót, borsot és egy csipetnyi cukrot. Főzzük 10 percig, időnként megkeverve. Mixeljük össze, öntsük hozzá 1/2 bögre tejszínt, és szükség szerint hígítsuk zöldséglevessel vagy tejjel. A szemeknek szánt mozzarellagolyókkal tálaljuk.
Borzalmas hamburgerek
Keverjünk össze 500 g darált húst (marhahúst vagy vegyes húst) zellerrel, borssal, egy apróra vágott hagymával, egy tojással és adjunk hozzá kb. 1/2 bögre zsemlemorzsát. Alaposan dolgozzuk össze a masszát, formázzunk belőle húsgombócokat, és mindkét oldalukat süssük néhány percig, amíg belül is átsülnek. A burger vagy császárzsemléket vágjuk ketté, ízlés szerint kenjük meg mustárral, ketchuppal vagy más mártással. Az alsó darabra tegyünk egy szelet paradicsomot, rá a húst, egy szelet uborkát nyelv alakban, és egy szelet sajtot fogak alakjában kivágva. Helyezzük rá a felső zsemlét, és szúrjuk bele az olajbogyószemeket.
Halloween pizza kísértetekkel
Az előre elkészített (vásárolt vagy a kedvenc recepted alapján készült) pizzatésztát kenjük meg paradicsomszósszal vagy ketchuppal, majd a tetejére rakjunk szellem alakú szalámi- és mozzarellaszeleteket. A gyártó által ajánlott módon süssük addig, amíg a széle aranybarnára nem sül, és a közepén már nem nyers a tészta. Tálalás előtt fekete olajbogyópókkal díszítjük.
Zöld zselé kukacokkal, pókokkal és szemekkel
Vásároljunk néhány zacskó színes ízesített zselatint, vagy átlátszó tortazselét, amit tetszés szerinti élelmiszer-színezékkel és ízesítőkkel színezzünk és ízesítsünk. Készítsük el a zselét a használati utasítás alapján, és hagyjuk kissé kihűlni. Mielőtt teljesen megdermedne, öntsük átlátszó poharakba vagy tálkákba. Óvatosan rakjunk bele savanyú férgeket, ehető szemeket, gumicukros pókokat és más ijesztő cukorkákat. Majd tegyük a hűtőszekrénybe, hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni.