A következő oldalon alkoholok szerepelnek
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
A következő oldalon erotikus tartalmú termékek szerepelnek.
Az "Ok" gomb megnyomásával kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és nem teszem lehetővé számára, hogy az itt megjelenített tartalmakhoz jogosulatlan -vagy kiskorú személyek hozzáférjenek.
Grillezett krumpli: ínycsiklandó harapnivaló percek alatt
Egy kis grillezett finomságra vágysz, de nincs sok időd sütni? Biztosan találsz otthon pár szem krumplit! A sokoldalú burgonya grillen százféleképpen elkészíthető, és az elkészítése nem csak egyszerű, hanem gyors is! A grill krumpli ráadásul a végtelenségig variálható – fogyaszthatod előételként vagy köretként, tejszínnel, szalonnával vagy sajttal, és elkészítheted héjában sütve, fóliában és töltve is!


Egy egyszerű grill krumpli recept
Hozzávalók
- burgonya (korai, esetleg francia Grenaille-t ajánlunk)
- olívaolaj
- só, bors
- szalonna
- kemény sajt
A burgonya mennyiségét az adagok számának, a burgonyák méretének és természetesen annak megfelelően válaszd ki, hogy mennyire vagy éhes.

A burgonya elkészítése, avagy szükséges előfőzni?
Gyors grillezett krumpli
Kezdjük a grill krumpli elkészítésének legegyszerűbb és leggyorsabb módjával.
- A burgonyát mosd és hámozd meg.
- Vágd vastag szeletekre.
- Kend meg olívaolajjal, enyhén sózd és borsozd meg.
Héjában sült és töltött krumpli grillen
Kreatívabb elkészítési módot keresel? A legjobb a héjában sült krumpli grillen.
- Mosd meg a burgonyákat, és óvatosan dörzsöld át őket víz alatt egy kefével.
- A héjában sült krumplit többféleképpen is elkészítheted. Előfőzheted (a szokásosnál néhány perccel rövidebb ideig), majd hagyd egy kicsit kihűlni. Ez felgyorsítja a grillezést, és nem kell fóliába csomagolni.
- Vagy éppen ellenkezőleg, csomagold fóliába, és hagyd ki az előfőzést.
- A következő döntés a burgonya felvágásnál vár rád. A körülbelül fél-egy centiméter vastag szeletek a biztos választás.
- Hasábburgonyát is süthetsz a grillen – ne feledd, hogy szükséged lesz egy grillkosárra, hogy ne essenek át a rácson, és minden oldalról szépen megsüljenek.
- Az utolsó és valószínűleg a leginnovatívabb alternatíva a „legyező”. Vág be mindegyik burgonyát többször az egyik oldalán. De tényleg csak vágd be, ne vágd át. Az így kapott legyező alakú réseket pedig tetszés szerint töltsd meg szalonnával vagy sajttal.
- Végül készítsd el a pácot. Önts olívaolajat egy tálba (2 evőkanálnak elégnek kell lennie), szórj bele sót és borsot, és ízlés szerint adj hozzá egyéb fűszereket és friss fűszernövényeket – például kakukkfüvet és rozmaringot.
- A pácot ecsettel is rákenheted a burgonyára, vagy megfürdetheted a burgonyát a pácban, és alaposan bedörzsölheted a kezeddel, hogy minden zugba bejusson.
- Ne dobd ki a maradék pácot. Grillezés közben ismét lekenheted vele a burgonyát.

Hogyan grillezz burgonyát?
A burgonyát megmostad, felvágtad és bepácoltad. Szóval ideje begyújtani a grillt!
- Minden grillezés előtt alaposan tisztítsd meg a rácsot. A grill tisztításáról szóló cikkünkben rengeteg olyan tanáccsal és trükkel találkozhatsz, amivel ez gyerekjáték lesz!
- A burgonya sütéséhez használhatsz klasszikus rácsot és esetleg kerámia grill lapot is. Hiszen a burgonyát annyiféleképpen lehet elkészíteni, ahány féle módszert csak el tudsz képzelni. A tűzön is megsütheted, de ha esetleg jön a rossz idő, az otthonod melegében a sütőben sütőpapíron vagy kontakt grillen is megsütheted.
- De térjünk vissza a klasszikus grillezéshez. Melegítsd be a grillt és terítsd el a burgonyát a forró rácson. Ne csak úgy találomra borítsd őket egymásra – úgy nem fog mindegyik megsülni.
- Zárd le a grill fedelét. A grillezési idő attól függ, hogyan készítetted el a burgonyát és milyen grillezőt használsz. Hámozva és nyersen? 15 perc nagyjából elég lesz. Héjában és fóliában? Körülbelül 30 perc. A lassan megjelenő aranyló és ropogós héj elárulja, hogy mennyire sült meg. Ez jól mutatja, hogy ideje levenni őket a grillről.
Hab a tortán, avagy sajt a burgonyán
Mielőtt leveszed a burgonyát a grillről, tehetsz rá kemény sajtot, és hagyd elolvadni. A kreatívabb szakácsok pedig grillezés előtt szalonna- és zöldségdarabokkal együtt „rablóburgonyát” is készíthetnek belőle.
A grill krumplit önmagában vagy köretként tálald más finomságok mellé – steakekhez, grillezett hamburgerhez, grillezett cukkinihez, esetleg grillezett hermelinhez.
És feltétlenül dobj össze egy ízletes mártogatóst is a burgonya mellé!

Mártogatós grillezett krumpli mellé
Hozzávalók
- joghurt, vagy túró és tejföl
- friss fűszernövények
- újhagyma
- citrom
- fokhagyma
- só
Ebben az esetben is két lehetőség áll a rendelkezésedre – az egyszerűbb és a kicsit kreatívabb.
A friss fűszernövényeket (ízlés szerint - mi például petrezselymet, bazsalikomot, metélőhagymát, rozmaringot használnánk) apróra vágod, beledobod a natúr joghurtba, és alaposan összekevered, majd megsózod. Ez az első és egyszerűbb mártogatósunk grillezett burgonyához.
És a másik? Öntsd egy tálba a puha túrót és a tejfölt. Keverd össze az apróra vágott friss fűszernövényekkel és szórd meg egy csipet sóval, citromhéjjal és zúzott fokhagymával, utána szükség szerint ízesítsd.
További inspirációk a számodra

Gomba fagyasztása: A legjobb előkészítési mód és eltarthatósági idő

Okos módszerek a gombák szárítására ételszárítóval és anélkül

A legjobb grillsütők (gáz, elektromos, faszenes)

Egészséges étrend télre

Húsfüstölés kezdőknek: Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Aszalt alma házilag? Sütőben, szárítóban vagy napon!

Hogyan főzz be almát réteshez, kompóthoz vagy bébiételnek? Cukor nélkül is elkészíthető!

Hogyan száríts otthon paradicsomot és hogyan tedd el olajban

Hogyan készíts aszalt szilvát otthon, mire használhatod fel és hogyan hat az egészségre?

Hogyan fogyaszd a medvehagymát? Fedezd fel pesto és leves receptjeinket

Paprika termesztése: Ültetés, trágyázás, metszés és betakarítás

Sütőtökös receptek: hokkaido, vaj- és spárgatök édesen vagy sósan

Savanyú káposzta és káposztalé: egészségvédő hatások, vitamin- és kalóriatartalom

Hogyan főzz rizst

Édes és sós sütőtökös piték: receptek dióval, túróval, almával vagy sajttal

Grill tippek és módszerek, avagy hogyan grillezzünk helyesen?

Hogyan főzz be uborkát sütőben, mosogatógépben vagy fazékban, és hogyan tedd el tartósítás nélkül?

Tökleves 6 módon: hozd ki a legtöbbet a tökből!

A legjobb fonott kalács recept és fonás 4, 5, 6 és 9 fonatból

Különleges receptek grillezéshez

Sütőtök télire: tök befőtt, kompót, savanyúság

A legjobb grill receptek húsokhoz és zöldségekhez

Grill hamburger házilag: hamburger buci és húspogácsa recept

Grillezett cukkini: Egyszerű recept egy egészséges finomsághoz

Grillezett hermelin: egy nyári finomság, ami szétolvad a nyelveden

Grillezett marha steak? Így készítsd el, hogy tökéletes legyen

Grillezett zöldségek: Minden, amit tudnod kell, ráadásként 5 bevált recept

Hogyan készítsd el a káposztát?

Minden, ami grillcsirke: Receptek csirkecombhoz, szárnyhoz, steakekhez és pácokhoz

Variációk sült sütőtökre: Így készítsd el kéksajttal, hússal vagy zöldségekkel

A kedvenc saslik receptjeink

Sertéshús grillezése: karaj, comb, tarja és még sok más

A 4 legjobb házi eperfagyi recept fagyigép nélkül is

Grillezett lazac recept: Hogyan grillezz halat?

Grillpác házilag: a legjobb receptek a mennyei ízekért

Hogyan és meddig tárold a különféle élelmiszereket a hűtőben

Hogyan pácoljuk be a húst füstölés előtt?

Miért olyan népszerű a grillezett sertés szűzpecsenye?

A legjobb házi készítésű karácsonyi sütik receptjei. Mikor kezdjünk el sütni és hogyan tároljuk?

A legjobb hókifli receptek: hagyományos, gluténmentes, diabetikus és vegán

A legjobb méhkas süti receptek: diós, rumos, kókuszos

A legjobb omlós tészta receptek: klasszikus, gluténmentes és kakaós linzerek

A legjobb receptek sütés nélküli sütikhez: csokis kosárkák, kókuszos és diós golyók, és még sok más

A tökéletes főtt tojás titka és más mennyei tojásos ételek

Az 5 legjobb mézeskalács recept: puha, egészséges, rozs és tönköly

Tippek hangulatos nyári piknikekhez
